Exclusiv: Ferrari Four (FF) concept dezvăluit

După luni întregi de speculaţii iată rezultatul: Ferrari Four Concept, înainte de debutul său oficial la Geneva Motor Show 2010

FF este caracterizat de un design îndrăzneţ Pininfarina, care preia elemente de la 458 Italia,California şi 599 GTB Fiorano. Deşi ciudat de a spune aşa ceva despre un Ferrari, modelul este un shooting brake care oferă 450l volum cu scaunele din spate ridicate şi 800l cu acestea rabatate.

Şasiul complet nou este caracterizat de o suspensie independentă cu amortizoare ajustabile magnetic şi frâne ceramice din carbon de la Brembo. Mai mult, în premieră pentru Ferrari, modelul este echipat cu Ruote Motrici (4RM), mai exact tracţiunea integrală, care reuşeşte să dezvolte performanţe record în toate condiţiile printr-un sistem inteligent de distribuire a cuplului către cele patru roţi.

Sub capotă avem un V12 de 6,3l care dezvoltă 651 CP şi un cuplu de 683 Nm. Acesta este „conectat” la o cutie de viteze cu dublu ambreiaj, care accelerează bolidul  de 1790 kg de la 0-100km/h în doar 3,7 secunde, atingând o viteză maximă de 335km/h. La  capitolul consum nu vă aşteptaţi la minuni vorbim doar de un Ferrari, deci de un consum mixt de 15,4l/100 km.

Related Posts with Thumbnails
January 21st, 2011

You may also like...

2 Responses

 1. Luci says:

  Partea frontala face toti banii…agresivitate pura. Inspirata evident dupa modelul 458 Italia insa mult mai reusita, parerea mea.

  • Alin says:

   @Luci, ai dreptate, e f reusit.
   Mi-a placut la nebunie filmu de making of.
   la partea de design imi place fata, dar si spatele e reusit, are ceva ce nu am mai vazut pana acum la un Ferrari,iar tractiunea integrala spune multe despre.
   Sincer? abia astept sa vad unul live nu doar in poze 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*