Kia Optima – detalii după lansarea de la New York

Kia Optima_455

Noul Kia Optima, cunoscut în Europa sub numele de Magentis şi K5 în Coreea de Sud, a fost prezentat publicului săptămâna trecută în cadrul New York Auto Show. Noul model este construit pe o platformă complet nouă şi va fi disponibil în trei variante de motorizare.

Modelul de bază sedan va fi propulsat de un motor de 2.4 l GDI, iar clienţii care vor dori o variantă mai agresivă pot opta pentru motorul turbo de 2.0 l GDI. Acest motor a fost folosit şi pe Hyundai Sonata 2.0T şi reuşeşte să producă 274 de CP şi va fi disponibil atât cu o transmisie manuală cât şi cu una automată în 6 trepte pentru varianta LX. De asemenea cu varianta de motorizare de 2.4 l va fi dotat şi modelul Optima Hybrid, care va fi introdus spre finele acestui an şi va fi primul model hibrid al Kia, disponibil pentru piaţia americană.

Dimensiunile modelului sunt remarcabile: 4827 mm în lungime şi 2794 mm în lăţime, ceea ce îl face cu 43 de mm mai lung respectiv 73 mm mai lat decât modelul anterior şi este dotat cu o suspensie de tip multi-link pentru partea din spate.

Exteriorul noului model a fost puternic îmbunătăţit şi a fost proiectat de către designeri atât în Germania cât  şi în California. Ideea noului design a fost de a oferi un profil mult mai dinamic şi mai atractiv pentru a reda autoturismului low-cost un look mai elegant şi mai multă sportivitate.

Related Posts with Thumbnails

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*