Volvo Cars lansează noul său sedan premium S90 în Detroit

Producătorul evidențiază astfel devotamentul față de Statele Unite

Volvo Cars a ales Salonul Auto Internațional de la Detroit (NAIAS – North American International Auto Show), pentru a lansa noul său sedan premium emblematic, S90, subliniind dedicarea sa pe termen lung față de piața din SUA și oferind un semn clar al încrederii sale în continuarea creșterii vânzărilor în anii ce urmează.

Vânzările Volvo în SUA au crescut cu 24,3 procente în 2015, cu evoluții puternice în deosebi spre finalul anului când vânzările au înregistrat o ascensiune cu 87 de procente în luna octombrie, 90 de procente în noiembrie și 89,9 procente în decembrie, alimentate de continuitatea cifrelor de comercializare consistente ale crossover-ului XC60 și ale noului SUV XC90.

“Există indicii puternice că Volvo a revenit pe cursul dorit în SUA”,  a declarat Lex Kerssemakers, Vice Președinte Senior în cadrul Volvo Car Group pentru America. “Așteptăm care acest curent puternic de creștere a vânzărilor să continue și în 2016, ajutat de noul S90.”

Lansarea lui S90 evidențiază ambiția producătorului suedez de automobile, sosind după o investiție de 11 miliarde de dolari și inaugurarea recentă a locației din Charleston, Carolina de Sud, unde Volvo Cars va construi prima sa uzină de producție de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, angajând circa 2.000 de muncitori.

“Prezența noastră în SUA a avut mereu o semnificație importantă pentru noi. De aceea am decis să prezentăm pentru prima oară publicului modelul S90 la salonul de la Detroit și am început să construim o fabrică Volvo aici”, a spus Håkan Samuelsson,Președinte și CEO al Volvo Car Group.

Lansarea noului S90 reprezintă al doilea capitol din înnoirea completă a gamei  Volvo, care a început în 2015 cu noul SUV XC90.

Pentru XC90 s-au primit aproximativ 88.000 de precomenzi în 2015, depășindu-se așteptările companiei de circa 55.000 de unități și oferindu-se un semnal puternic despre aprecierea pe care clienții o au pentru noua direcție urmată de Volvo în materie de design, proiectare și tehnologie.

S90 a primit laude generale de când a fost dezvăluit presei mondiale în decembrie, pentru exteriorul său uimitor și interiorul somptuos. Partea frontală cu aspect demn dar non-agresiv, caracterizată de o grilă concavă, este un omagiu adus lui Volvo P1800 și găzduiește noua siglă Volvo Iron Mark. Luminile sub formă de T, asemeni ciocanului lui Thor, dau un puternic sentiment de direcție clară care face S90-ul o prezență inconfundabilă pe șosea.

În interiorul acestui coupe cu patru uși, Volvo a preluat repere de success de la modelul XC90 și a ridicat standardul cu detaliile uimitoare ale planșei de bord și panoului de comandă, inclusiv prin montarea unor guri de ventilație cu lamele dispuse vertical pe fiecare latură ale interfeței Sensus cu care interacționează utilizatorul.

“Am creat noul nostru sedan, modelul Volvo S90, ca un real inovator al jocului. Are clasă și este cool. Exteriorul are surafețe realizate exceptional cu o postură fantastică și genul de linii clare adecvate în mod special designului scandinav. Interiorul este o dovadă de măiestrie prin îmbinarea artistică a tehnologiei inovative și materialelor naturale într-o ambianță elegantă, primitoare și de bun gust. Este stilul suedez în cea mai bună formă a sa.” , a spus Thomas Ingenlath, Vice Președinte Senior al departamentului de design din cadrul Volvo Car Group.

Funcții de condus semi-autonom
În Statele Unite, pe noul S90 debutează sistemul IntelliSafe ca dotare standard. Acesta include Adaptive Cruise Control (pilot automat adaptabil), Distance Alert (avertizare pentru distanță) și funcția avansată de condus semi-autonom Pilot Assist.

Pilot Assist acționează gentil asupra direcției pentru a menține mașina aliniată cu marcajele benzii de rulare până la viteze de autostradă de 130 km/h și nu mai are nevoie să urmărească alt automobil. Pilot Assist este încă un pas înainte către condusul complet autonom – un domeniu de inovație cheie pentru Volvo și unul care este evidențiat la salon prin expunerea lui Concept 26, care oferă o viziune despre cum ar putea să arate și să se simtă un interior de mașină într-un Volvo complet autonom.

Opțiune de propulsie hibridă
S90 sosește cu o propulsie curată și puternică T8 Twin Engine de tip plug-in hybrid, care livrează 410 CP care indus un zâmbet și oferă trei experiențe la volan diferite dar grupate în una – Pure, Hybrid și Power.

Etalon mondial al siguranței
S90 introduce de asemenea o funcție în premieră mondială a sistemului City Safety, detectarea animalelor mari precum căprioare, cai sau elani, pe timp de noapte sau zi. Tehnologia oferă avertizare intuitivă și suport prin acționarea frânei pentru a ajuta la prevenirea unei coliziuni cu animale mari sau reducerea severității acesteia.

Leader al clasei în materie de șofat
S90 a beneficiat și de investiția recentă într-un simulator de șasiu foarte avansat.
“S90 a evoluat semnificativ în materie de abilități dinamice, performanțe și ținută de drum. Am reproiectat complet experiența de condus oferită de Volvo, pentru a oferi un simț al preciziei, un control incitant și confort”, a declarant Dr. Peter Mertens, Vice Președinte Senior al departamentului de Cercetare și Dezvoltare din cadrul Volvo Car Group.

Related Posts with Thumbnails

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*