Impact de succes pentru Jaguar

A opta generaţie a limuzinei de lux de la Jaguar, XJ, a fost prezentată la salonul auto de la Frankfurt în premiera mondială. Marca britanică cu o puternică tradiţie a atras foarte mulţi reporteri şi fotografi la stand, iar Jaguar a  prezentat la standul său şi modelele XK şi XF.

Jaguar XJ

” XJ este întruchiparea perfectă a limuzinei de lux. Este frumoasă, sportivă, cu un design simplu şi elegant şi se adapteză perfect într-o lume aflată într-o permanentă schimbare. Filozofia noastră se bazează pe ideea de a oferi maşini cu performanţe deosebite, dar care să completeze prin fumuseţea lor, asemeni unei feline,” declara Mike O’Driscoll, Managing Director pentru Jaguar Cars.

Patru motorizări vor fi disponibile la lansarea pe piaţă a modelului XJ. În fruntea cvartetului se află motorul de 5.0 litri V8 care dezvoltă 510 CP şi accelerează vehiculul de la 0 la 100 de km/h în doar 4,9 secunde. Pentru cei care cred că 500 de cai ar fi prea mulţi pot opta pentru varianta „uşor” domolită; pastrăm motorul de 5.0 litri V8 (de această dată un motor aspirat) dar care dezvoltă doar 385 CP. Tot la capitolul benzină, va exista încă o variată a unităţii V8, de 470 CP.

Pentru varianta pe motorină avem un V6 de 3.0 litri ce dezvoltă 275 CP, cu un sistem bi-turbo variabil. Accelerează în doar 6,4 secunde de la 0-100 km/h cu un consum mediu de 7,0 l/100 km şi emisii CO2 de 184g/km.

Tehnologii de ultimă oră

Una dintre tehnologiile cheie care a fost folosită pentru variantele pe benzină este injecţia directă Multipoint. Poziţia duzelor oferă o injecţie precisă a combustibilului exact în mijlocul camerei de ardere.

Motorul diesel de 3.0 litri dispune de asemenea de o tehnologie foarte avansată. Inginerii au reuşit să dezvolte o putere considerabilă la turaţii medii, cu un consum scăzut. Sistemul bi-turbo variabil îşi face datoria. Astfel la peste 2800 rpm intră în joc a doua turbină pentru a suplimenta forţa.

Related Posts with Thumbnails
September 29th, 2009

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*