Fisker la Salonul Auto de la Frankfurt 2011

Frankfurt- Germania, septembrie 2011

În centrul atenției s-a aflat o nouă versiune a modelului Karma, intitulată Fisker Surf, care îmbină plăcerea de a conduce cu luxul.

Noul Fisker Surf este prima mașină electrică, luxoasă și sportivă a cărei deviză este noțiunea eco-friendly. Bazată pe modelul Karma și construită evident pe platforma acestuia, Surf  combină performanța cu stilul său unicat cu luxul și mai ales cu utilitatea din dorința de a furniza un produs prietenos mediului înconjurător. Fisker a anunțat că intenționează să scoată modelul de serie pentru vânzare la începutul lui 2013. La capitolul motorizare, Surf se bazează pe același caracteristici ca luxosul Karma.

Tehnologia Karma se bazează pe combinarea puterii unui sistem extrem de bine gândit: 2 motoare electrice, o baterie lithiu-ion și un motor pe combustie. La capitolul performanță trebuie să menționăm faptul că bateria lithiu-ion permite o autonomie electrică de 80 de km, după care intră motorul pe combustie care va asigura suportul pentru cele două motoare electrice pentru o autonomie de 421 km. Karma se caracterizează prin cele două moduri: stealth și sport. Stealth Mode desemnează performanțele bateriei lithiu-ion. Vorbim de o viteză de top de 153 km/h și o autonomie de 80 de km echivalentul unui consum de 2.4l. Modul Sport combină puterea bateriei lithiu-ion cu cea a motorului pe benzină. Viteza maximă se situează la 200 km/h. Consumul combinat stealth+sport se situează la 483 km.

Foto: Lucian Cosma

Related Posts with Thumbnails
September 13th, 2011

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*