Francezii de la Peugeot și Citroen la Frankfurt Motor Show 2011

Peugeot HX1: dinamism, agilitate și ambiție

Peugeot a prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt noul concept HX1, dorind să impună o nouă dimensiune prin idei inovatoare și ambiție. HX1 este dominat de o atitudine futuristică și încorporeă  claritate, frumusețe, dinamism, suveranitate și un aspect futuristic. Liniile sale sunt aerodinamice și par să fie create de vânt.

Fiind un vehicul bazat pe tehnologia Full Hybrid 4 „Plug-in”, conceptul dorește să se conformeze regulilor unui mediu înconjurător cât mai curat. Principiul Hybrid 4 este extrem de simplu dar foarte rafinat: în momentul în care motorul cu ardere acționează pe partea din față, iar cel electric pe spate toate cele patru roți vor fi acționate. Aceasta asigură evident siguranță și o tracțiune eficientă în situații extreme. La viteze mici poate fi acționat modul Zero Emission, care presupune doar acționarea motorului din spate.

Sub capota HX1 se află un motor puternic care dezvoltă 204 CP, legat la o cutie de viteze automată în șase trepte de viteză. În combinație cu motorul electric de 95 CP avem de a face cu nu mai puțin de 299 de „CP extrem de nervoși”. Datorită tehnologiei bazate pe bateria lithiu-ion, vehiculul poate fi încărcat și direct de la priza normală de 220V, autonomia bateriei fiind de 30 de km. La capitolul consum ne rezumăm să menționăm cei 3,2l/100 km.

Citroen se întrece în design cu noul Tubik

Producătorul francez a prezentat extrem de mândru urmașul celebrului TUB, reușind să creeze un concept interesant, potrivit atât tinerilor cât și familiei, cu un design exclusivist și futuristic, dar și eco friendly.

Tubik-ul este un vehicul de nouă locuri din clasa „Van”, având dotările unei limuzine. Prin volumul extraordinar din interior și elementele care întregesc aspectul, conceptul anunță o nouă eră a acestui tip de mașină. Datorită tehnologiei Full Hybrid 4 combinată cu un motor eficient dar economic pe motorină, vahiculul este caracterizat de o tracțiune integrală care îi asigură siguranța și stabilitatea mărită.

Citroen DS5: Descoperă, pentru a rămâne fascinat

 

DS5 oferă plăcerea de a conduce un vehicul special, fiind nu doar original și inovativ din punct de vedere tehnic dar reușind și să surprindă și să uimească în mod pozitiv.

Modelul va fi singurul dintre cele produse de frnacez, care va fi dotat cu tehnologia Hybrid4. Motorul își unește forțele cu tehnologia electrică pentru a reda noi senzații atunci când conduci, respectiv folosirea propulsiei electrice și cea a unui motor diesel care adună împreună 200 CP și bineînțeles emisii foarte reduse.

Vestea bună este că vehiculul expus la Frankfurt 2011 este și cel care va fi produs în serie și va fi disponibil pe piață de la sfârșitul lui 2011.

Foto: Lucian Cosma

Related Posts with Thumbnails

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*