Honda la Frankfurt 2011

Noua Honda Civic

Honda prezintă noul model Civic la Salonul Auto de la Frankfurt. Proiectat special pentru piaţa europeană, modelul Civic va fi comercializat exclusiv in versiune hatchback în 5 uşi şi va concura în segmentul C. La începutul anului 2012 va fi disponibil în showroom-urile din Europa.

Actualul model Civic, lansat în anul 2006, a fost modificat prin dezvoltarea unei platforme unice bazată pe un ”rezervor central” proiectată pentru a oferi beneficii practice precum spaţiu mai mare în habitaclu, ce îndeplineşte cerinţele clienţilor segmentului C. Modelul Civic a fost proiectat şi dezvoltat pentru piaţa europeană primind feedback pozitiv în zone precum designul şi versatilitatea/practicalitatea ce au ajutat la definirea actualului model Civic ca având ‘prezenţă stradală’ cu ‘aspect futurist’, multi-funcţional, cu un extraordinar spaţiu pentru portbagaj şi multiple variante de aşezare a scaunelor oferite de sistemul ’magic seats’.

Ideile iniţiale pentru noul Civic au fost explorate în sfera auto având design ‘Lean Energetic’.  ‘Lean’ pentru a evidenţia lumea actuală ce conştientizează problemele mediului înconjurător, iar ‘Energetic’ exprimă vitalitatea Honda. Această direcţie a designului se traduce într-un concept de design ‘Clean-Dynamic’.

Noul Civic va fi disponibil cu trei motorizări: versiune 1.4 litri benzină, versiune 1.8 litri benzină şi versiunea 2.2 litri diesel. Toate motorizările sunt echipate cu o cutie de viteze manuală în 6 trepte, ECO Assist, tehnologie avansată de control a combustibilului şi Idle Stop. De asemenea, sunt echipate cu sistem Hill Start Assist. Propulsorul 1.8 litri poate fi echipat cu o transmisie automată în 5 trepte creată special.

Obiectivul principal al dezvoltării motorului şi a transmisiei a fost acela de a menţine performanţe extraordinare, o excelentă experienţă, îmbunătăţind în acelaşi timp eficienţa motorului, eficienţă tradusă în costuri reduse de exploatare.

foto: Lucian Cosma

Related Posts with Thumbnails
September 13th, 2011

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*