Noutăți Audi la Frankfurt Motor Show (video)

Audi inovează prin tehnologie

La Frankfurt Motor Show 2011 Audi a ținut să facă show prin designul standului, dar și prin conceptele pe care le-a prezentat în acest an.

Audi Urban Spyder Concept

Audi se reprofilează la capitolul concepte prin studiul tehnic Urban Concept, urmărind crearea unui model adaptat orașelor mari. Mașinuța electrică de doar două locuri nu se încadrează în sfera mașiniilor obișnuite, în primul rând datorită greutății sale de doar 480 kg având un mare potențial de a deveni un adevărat trendsetter al mobilității.

La capitolul tehnologie conceptul este un adevărat exemplu. Exteriorul este realizat dintr-un material sintetic pe bază de carbon un mix care încorporează și o structură din aluminiu. Acest nou material permite o greutate apreciabilă de doar 480 kg. Designul conceptului este unic, sportiv cu elemente preluate din designul mașiniilor de curse, fapt datorându-se și roților, cel puțin interesante pe 21 de țoli – 125/60 în partea din față și 145/50 în spate.

Bateria vehiculului se situează în spatele scaunelor . Acumulatorul lithium-ion are o greutate de ca.90 de kg și înmagazinează energie de 7,1 kWh din care 5,7 sunt disponibili spre folosire. Cele două motoare electrice produc împreună 20 CP și un cuplu de 47 Nm. Acestea sunt plasate în spatele roților din spate. Conceptul reușește să accelereze de la 0-100km/h în 16,9 secunde dintre care până la 60 km/h în doar 6 secunde, urmând o creștere lineară. Viteza maximă este limitată la 100 km/h. Raza de acțiune a bateriei este de 73 km și poate fi reîncărcată în doar 20 de minute la 400 de volți respectiv o oră la 230 de volți.

Audi A2 Concept

Prin studiul A2  Audi dorește să ofere o viziune asupra condusului bazat pe electricitate în mega orașele viitorului. Conceptul reprezintă un vehicul de clasă premium cu spațiu suficient, cu o atitudine atractivă și cu o tehnologie pe măsură, demonstrând abilitățiile designerilor Audi în clasa compactă. Măsoară doar 3.804mm în lungime, 1.693mm în lățime și are o înălțime de 1.494mm, fiind extrem de elegant și totodată sportiv.  Și interiorul oglindește filozofia eleganței, promovată intens de Audi, elegență care invită pasagerul la o experiență de neuitat.

Audi A2 este un vehicul complet electric. Bateria sa lithiu-ion este plasată în podea și înmagazinează 31 kWh de energie, dintre care 24 kWh sunt folosiți activ. Motorul electric este montat în partea din față și dezvoltă, prin cutia de viteze cu o singură treaptă, 116 CP și un cuplu de 270Nm. Autonomia conceptului se situează la 200 de km, bateria putând fi încărcată la 400 de volți într-o oră și jumătate. Datorită structurii caroseriei, conceptul nu cântărește mai mult de 1.150kg și reușește să accelereze de la 0-100km/h în doar 9 secunde, fiind limitată în 150 km/h.

Foto & video: Lucian Cosma


Related Posts with Thumbnails

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*