Volkswagen la Frankfurt Motor Show 2011 (video)

NILS, o săgeată a viitorului

Un vehicul mic de 460 de kg cu propulsie electrică a cărui proiect a fost finanțat de Ministerul Federal al Transporturilor
Volkswagen a prezentat la Frankfurt la Salonul Auto 2011 o mașinuță urbană pentru viitor: NILS. Vehiculul electric cu un singur loc demonstrează capacitatea VW de a furniza noi concepte de mobilitate pentru un viitor cât mai eco și se caracterizează prin dinamism, sportivitate și emisii 0.
NILS are o autonomie de 65 de km, mult, dacă ne rezumăm la dimensiunile sale, dar atinge viteza maximă de 130km/h, datorită greutății sale de doar 460kg. Chiar dacă e atât de mic VW promite că micul vehicul va oferi o plăcere deosebită atunci când va fi condus, mai ales că reușește să accelereze de la 0-100km/h în doar 11 secunde. Motorul electric se mulțumește cu cei 15 kW respectiv cei 25 kW atunci când este suprasolicitat, energia fiind asigurată de o baterie lithiu-ion, care permite autonomia de 65 de km.

Beetle R Concept

Mult așteptatul concept Beetle R și-a făcut apariția cu o formă individualizată, stilistică mai mult, dar fără prea multe detalii tehnice. Deși din punct de vedere vizual conceptul este reușit, dacă ținem cont de forme, culoare, jantele pe 20 inch și etrierii vopsiți în culoare albastră, totuși ne așteptam să aflăm poate mai multe date tehnice. Cel mai probabil, acesta va fi echipat cu aceleași variante de motorizare ca pe celelalte „R”-uri de la VW, restepectiv Golf R sau Scirocco.

Noul UP!

Începeți fiecare zi cu zâmbetul pe buze.

În ceea ce privește noul UP! aveți motive de bucurie.  Chiar dacă e atât de micuț din exterior, în interior discutăm de altceva: tehnologie inovativă și calitate, elemente care se află pentru  prima dată într-un concept din clasa compact dezvoltat de concernul german din Wolfsburg. Funcționalitate garantată care te provoacă să te simți în largul tău de dimineața și până sear, pentru că discutăm de o mașinuță care măsoară doar 3,54m lungime Cu două variante de motorizare pe benzină, UP! oferă exact ceea ce ai nevoie în viața de zi cu zi : 4 scaune, 3 uși, 2 motorizări și…un zâmbet! Variantele de motorizare pe benzină dezvoltă 60 respectiv 75 CP, cu o cutie manuală în 5 trepte de viteză.

UP! s-a prezentat cu mai multe variante a acestui model. Sub denumirea Buggy UP!, micuța mașină cu doar două locuri este drăgălașă și perfectă pentru zilele de vară sau pentru o plimbare pe Coasta de Azur.

Detalii puteți vedea și în filmarea de mai jos.

foto & video: Lucian Cosma

Related Posts with Thumbnails

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*