Geneva Preview: Opel Flextreme GT-E Concept

Opel-Flextreme_GT-E_Concept_2010

Opel Flextreme GT/E Concept îşi pregăteşte debutul pentru cea de a 80-a ediţie a Geneva Motor Show, la începutul lunii martie şi doreşte să ofere nu numai un adevărat „boom” în ceea ce priveşte tehnologia verde ci şi un design expresiv care să îmbine performanţele unei maşini cu protejarea mediului înconjurător. Noul concept are o lungime de 4.7 m şi demonstrează faptul că tehnologia electrică poate fi implementată atât pe o maşină de clasă medie cât şi pe una compactă cum este Opel Ampera.

Opel-Flextreme_GT-E_Concept_2010

Designul exterior: exprimarea eficienţiei prin emoţie

Proporţiile conceptului Opel Flextreme GT/E exploră potenţialul unui nou limbaj artistic implementat de Opel care se îmbină armonios şi la fel de eficient cu precizia germană de a dezvolta un produs aerodinamic. Partea frontală prezintă un design curat cu forme rotunjite care ies în evidenţă şi datorită amplasamentului farurilor, observându-se un simţ al bunui gust extrem de bine dezvoltat. Capota „sculptată” este dotată cu fante laterale pentru a asigura o mai bună aerisire a compartimentului unde se află motorul. Din profil se pot observa foarte clar liniile inovative care stau la baza acestui model şi spiritul dinamic cu care a fost înzestrată maşina.

Propulsie inovativă

Deşi dimensiunile conceptului sunt remarcabile iar viteza maximă este situată la 200km/h, Opel Flextreme GT/E a fost proiectat pentru a oferi performanţe similare cu cele a lui Ampera: o autonomie prin baterie de până la 60 de km – cu zero emisii de CO2 – şi o autonomie totală de peste 500 de km. Consumul mediu este estimat la 1.6l/100km, cu emisii de CO2 sub 40g/km.

Spre deosebire de maşinile electrice dotate cu o singură baterie, Opel Flextreme GT/E elimină orice posibilitate de a rămâne fără curent. Micul motor/generator pe benzină este proiectat pentru a oferi suficientă electricitate atunci când rezervele bateriei sunt aproape de a se termina.

Opel Flextreme GT/E Concept: date tehnice

Body style: coupe în 5 uşi, 4 locuri, clasă medie

Dimensiuni exterioare: Lungime-4762 mm, înălţime-1308, lăţime-1871,apatament-2900mm

Jante/anvelope: jante şi anvelope de 21 inch, dimensiunea anvelopelor-195/45 R21.

Propulsie: propulsie electrică cu tracţiune faţă

Sistemul bateriei: tip-lithium-ion, energie-16kWh, voltaj nominal-350 volt, timp de reîncărcare 100% (priză de 230V) -3.0 ore

Unitatea de propulsie: putere maximă-120kW, cuplu maxim-370 Nm

Generator: cuplu maxim de 53kW, tipul motorului-1.4l (4 cilindri) benzină pe combustie

Performanţe: autonomie electrică-60km, autonomie generală-500km, emisii CO2 (mixt) – aprox.40g/km

Până la aflarea aştor detalii şi până la dezvelirea sa oficială vă lăsăm în compania unei galerii foto:

Related Posts with Thumbnails
February 18th, 2010

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*