Leul atacă la Paris Motor Show

Peugeot a prezentat în premieră mondială modelul 508, cel care va înlocui actualul 407

Deși modelul va fi introdus abia începând cu anul viitor, producătorul francez a anunțat acum și prețurile pentru noul model. Pentru noua limuzină, prețurile vor începe de la 23.050 Euro și pentru varianta SW de la 24.100 Euro.

Chiar și variantele de bază vor conține dotări importante standard, precum proiectoare de ceață, 6 airbag-uri, ABS, ESP cu ASR, EBV (împărțirea electronică a puterii de frânare, precum și un senzor special pentru frânare de urgență. Aistența specială la urcare va permite accesara unor trasee montane fără probleme. Pentru modelul 508 vor fi disponibile 4 motoare diesel și două pe benzină, cu performanțe care se situează între 112 și 204 CP. Economic este motorul de 1.6l e-HDi FAP cu sistem de pornire electronic. Din dotările standard se numără și sistemul Start&Stop care asigură recuperarea energiei în momentul frânării. Astfel,consumul se situează undeva la 4.4l / 100 km.

Ca părere personală, noul 508 va lăsa un gol imens, dacă va înlocui modelul 407. Liniile de design a modelului 508 nu au absolut nimic în comun cu modelele anterioare ale producătorului francez. Interiorul se apropie de cel al mașinilor germane, extrem de conservator și fără absolut nici un element distinctiv. Peugeot a pierdut pe piața franceză extrem de mult, la fel ca și colegul său Citroen și deși se așteaptă la o redresare după lansarea acestui nou model, noi rămânem sceptici.

În afară de 508, Peugeot a prezentat la Paris Motor Show și modelul 3008 Hybrid4, primul full-hybrid diesel prin care leul vrea să-și mărească paleta de modele. Crossover-ul oferă o combinație ideală între diesel și propulsia electrică:  tracțiune integrală, 200 CP, mod special ZEV – Zero Emission Vehicle, consum de 3.8l/100 km.

Ne-a atras atentia si conceptul SR 1 care se prezintă  destul de interesant, rămâne de văzut însă dacă francezii se vor hotărâ să producă ceva atât de extravagant.

Related Posts with Thumbnails
October 3rd, 2010

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*