Dacia te invită să testezi modelul Duster 4X4

Duster Offroad Experience a ajuns la Cluj

Între 10 şi 12 septembrie poţi să participi în parcarea Iulius Mall  la un drive test alături de piloţii experimentaţi de la Dacia, pentru a vedea de ce este în stare modelul  dacia Duster 4×4.  Succesul acestei campanii iniţiate de Dacia a început la Bucureşti, a continuat la Timişoarea şi pe litoral şi a ajuns în cele din urmă şi în Ardeal, pentru a oferi clujenilor şansa de a testa performanţele acestui model, extrem de lăudat pe piaţa internaţională. Şi nu degeaba spunem lăduat, pentru că Duster se află pe locul I în Europa în ceea ce priveşte raportul calitate-preţ al unei maşini, o performanţă extrem de importantă pentru un brand românesc.

Conferinţa de presă care a precedat onoarea de a participa la un drive test, ne-a dezvăluit câteva detalii importante despre acest eveniment iniţiat de Grupul Dacia-Renault România. Detaliile ne-au fost oferite de Directorul General al Dacia Service Feleac Cluj, precum şi de Mihai Bordeianu, Director de Marketing pentru Dacia-Renault Group România , care a afirmat faptul că Duster a luat un adevărat avânt pe piaţa europeană, modelul aflându-se pe locul II alături de BMW în Germania, fiind devansat doar de Mercedes. Se pare că europenii au ajuns să gândească şi pozitiv în cele din urmă, ceea ce pentru noi reprezintă un punct în plus.

Circuitul amenajat în parcarea de la Iulius Mall a cuprins şase obstacole, care simulează perfect condiţiile unui teren accidentat. Amintim astfel trunchiul de con cu un unghi de 32 de grade, care permite rularea atât pe toate cele patru, cât şi doar pe două roţi. Punctele forte sunt constituite de rampa cu o înălţime de 2 m, care îţi pune la încercare emoţiile, sau balansoarul. Pilotul ne-a condus de asemenea şi pe alte două obstacole care permit testarea pe teren accidentat, asemeni celor atât de des întâlnite la noi datorită gropilor, precum şi cel pentru testarea suspensiei. Motorul de pe acest model Duster 4×4 este un diesel de 1.5l, care dezvoltă 110 CP. Se remarcă la capitolul dotări tehnice, puntea faţă de tip Mac-Pherson cu braţ inferior rectangular şi bară stabilizatoare, pentru partea din spate folosindu-se un multibraţ tip Mac-Pherson. În plus, greutatea maşinii este una remarcabilă, având în vedere că nu este tocmai mică, de 1300 de kg.

Experienţa este extrem de interesantă şi merită încercată, iar publicul este bine venit până duminecă – 12 septembrie. Caravana Dacia Duster Offroad Experience se va încheia cu ultima destinaţie – la Iaşi pe 19 septembrie.

Până una alta, reamintim că Dacia este prezentă la Salonul Auto de la Paris,  care îşi deschide porţile pentru presă pe data de 30 septembrie.

 

Related Posts with Thumbnails
September 10th, 2010

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*