Beneficiile uleiului de in

V-ați gândit vreodată să înlocuiți tradiționalul ulei de măsline de pe salate cu ulei de in? Ei bine, poate că e timpul să o faceți. Uleiul de in 100% natural presat la rece are beneficii extraordinare pentru organism și este o sursă importantă de acizi grași Omega 3, 6 și 9. În plus, deși, mă îndoiesc că nu știați deja acest lucru, uleiul de in poate fi folosit cu succes în diverse aplicații cosmetice, datorită conținutului ridicat de Vitamina E și D, două elemente importante pentru menținerea tenului strălucitor și a părului mătăsos.

Hai să o luăm însă pas cu pas. Am citit multe despre acest ulei și chiar m-am decis să îl încerc. Ca și adjuvant în dietă, acesta merge a fi consumat pe o felie de pâine prăjită, aproximativ 2-3 ml care se picură pe pâine sau se poate consuma aceeași cantitate pe o salată fresh. Oricare din variante le alegeți să știți că sunt un snack absolut delicios.

Uleiul de in este cunoscut din timpuri străvechi datorită proprietăților sale curative. Datorită substanțelor care se regăsesc în acest ulei, acesta contribuie la reducerea colesterolului și este un adjuvant puternic în probleme de constipație. Datorită compușilor vegetali protejează organismul și este un excelent energizant. În uleiul de in se regăsesc vitaminele A,B, D și E; minerale precum magneziu, calciu, potasiu și fosfor dar și acizi graşi Omega 3, 6 și 9. Poate fi folosit cu succes în consumul zilnic, fiind recomandat a se folosi în stare crudă pe salate, dar și în diverse tratamente benefice pielii, în măști cosmetice sau ca atare prin aplicarea sa pe piele. Uleiul de in presat la rece este un puternic antiviral, fiind folosit cu succes în cure pentru întărirea sistemului imunitar. Având o puternică acțiune antibacteriană, uleiul de in reglează cu succes tranzitul intestinal, reglând digestia și ameliorând afecțiunile stomacale. Prin consumul său zilnic, un rol împortant în prevenirea cancerului. Este ideal pentru sportivi pentru că previne retenția de apă și oferă un aport maxim de vitamine și minerale.

Am găsit multe contribuții pozitive a acestui ulei miraculos și vreau să le menționez doa pe câteva. Astfel am aflat că acesta este un tonifiant general pentru organism, ceea ce este foarte important mai ales in sezonul rece, dar la fel ca la orice produs provenind din semințe nu trebuie exagerat cu consumul său. Doza recomandată este de o linguriță pe zi de preferință dimineața sau consumuat pe salate. Uleiul de in este un adjuvant important în probleme de constipație și reglează tranzitul intestinal, un aspect din nou foarte important. Se știe că pe timpul iernii organismul nostru este supus unor schimbări astfel că un mic imbold nu va strica. Detoxifierea este un alt punct forte al uleiului, dar este de asemenea benefic și pentru tratarea sau amelioarea anumitor probleme de ordin dermatologic.

Oferta pe piață este una cât se poate de mare. Eu am ales însă produsul de la Vaida și l-am achiziționat de pe perfection.ro de unde îmi cupăr de altfel absolut toate produsele de acest gen. Este un site de incredere cu livrare promptă! Deci? Încerci și tu uleiul de in?

Related Posts with Thumbnails
November 9th, 2016

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*