De ce este bine să folosim ulei din nucă de cocos

Uleiul de cocos este un produs cosmetic dorit de multe dintre persoanele dispuse să încerce produse noi. Uleiul de cocos este un produs de înfrumuseţare cu numeroase proprietăţi antimicrobiene, antioxidante, antibacteriene şi antifungice. În plus, este un produs hidratant şi foarte atent cu pielea noastră. Este recomandat în special persoanelor care au mâinile deshidratate, crăpate, uscate, iritate și care prezintă inflmații, deoarece acesta catifelează, tonifică și hidratează pielea, îi conferă o senzație plăcută, înlăturând senzația de piele uscată. Încetinește procesul de îmbătrânire al pielii. De asemenea, se recomandă utilizarea uleiului de cocos și pentru răni, bătături, vânătăi, după epilare sau bărbierit, deoarece aportul mare de acizi grași calmează iritațiile.
În ceea ce privește utilizarea uleiului de cocos pentru îngrijirea părului, acesta este recomandat persoanelor cu părul uscat și deteriorat, deoarece hidratează pielea capului, ajută la întărirea firului de păr și stimulează creșterea sănătoasă a acestuia datorită aportului de vitamina E, acizi grași și proteine. Utilizat regulat, uleiul de cocos ține la distanța mătreața și alte boli ale scalpului și oferă părului strălucire și suplețe.
Uleiul de nucă de cocos are în compoziția sa grăsimi, vitaminele B, C, E şi K, minerale precum magneziu, zinc, fosfor, calciu, potasiu dar este bogat şi în fier. Acesta are nenumărate beneficii, dintre care amintim: o mai bună digestie și un metabolism adecvat, îngrijește părul, pielea, poate fi un aliat bun împotriva bolilor cardiovasculare, HIV și cancer, menține nivelul optim de colesterol, elimină stresul, îmbunătățește imunitatea, înlătură problemele la rinichi, hipertensiunea arterială, diabetul zaharat, îngrijiește dinții și face oasele mai rezistente.
Aceste efecte se datorează prezenței acidului lauric, capric și caprilic. Organismul nostru transformă acidul lauric în monolaurin care luptă împotriva virusurilor și a bacteriilor care cauzează boli, cum ar fi gripa, HIV sau herpes, ceea ce face ca uleiul de cocos să fie benefic pentru organism. Amintim și faptul că acesta este singurul ulei din regnul vegetal care prezintă o concentrație ridicată de acizi grași cu lanț mediu. De asemenea, compușii activi din uleiul de cocos au o acțiune specifică în organism, ce poate provoca o serie de reacții pozitive.
Pe lângă toate aceste beneficii aduse organismului, putem folosi uleiul de cocos și pentru gătit, deoarece nu produce efecte nocive ca în cazul altor uleiuri de gătit. Acesta poate înlocui cu succes untul sau margarina. În urma cercetărilor s-a dovedit că persoanele care consumă regulat ulei de cocos nu au probleme cu greutatea, deoarece acesta nu facilitează creșterea în greutate, ci menține starea de sănătate a organismului.
În plus uleiul de cocos poate fi folosit și pentru curătarea mobilei, redând strălucirea lemnului, a obiectelor din bronz, curățarea produselor din piele, pentru îndepărtarea păduchilor și a purecilor, pentru îndepărtarea etichetelor și a gumei din păr. Uleiul din nucă de cocos acum poate fi achiziționat de la  colaboratorii Doctor Bio în România.

Uleiul de cocos Doctor Bio poate fi achiziționat pe perfection.ro

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*