5 lucruri pentru a-ţi îmbunătăţi viaţa la început de an…mai ales după sărbători

Este evident faptul că ai exagerat de sărbători fie cu mâncarea fie cu micile plăceri culinare care fac să crească kilogramele. Ai început de Crăciun şi ai continuat iar azi ai avut un gând negru. Mă urc pe cântar? Mai bine nu. Chiar dacă nu te-ai îngrăşat, organismul a acumulat în această perioadă o mulţime de elemente de care nu are nevoie şi trebuie să fii conştient de faptul că o cură de dezintoxicare şi de vitaminizare în acelaşi timp nu ţi-ar strica deloc.

1 Băutură şi mâncare…

Ce să bei?

apa plata

Răspunsul e unul foarte simplu: cât mai multă apă! Apa plată te va ajuta să te hidratezi şi mai ales să elimini o parte din toxinele care s-au acumulat în organism. Încearcă să consumi cât mai multă apă plată pe parcursul unei zile, nu trebuie să aştepţi să ţi se facă sete. Ştim că este greu, dar ar fi chiar indicat să o laşi mai moale cu cafeaua. De obicei începutul de an e cel mai greu, iar luna ianuarie trece parcă cel mai încet, de aceea este luna ideală pentru a ajuta organismul să pornească cu dreptul. Ceaiul verde este excelent dacă vrei să înlocuieşti cafeaua. Ştim că femeile nu vor avea o problemă în a-l bea, dar bărbaţii vor strâmba din nas. Şi în mod sigur, nu este cel mai gustos ceai de pe lume, dar are acelaşi efect ca şi cafeaua în plus este un bun antioxidant şi ajută la dexintoxicarea organismului. Şi sucurile de fructe sunt indicate, dacă nu ai probleme cu stomacul şi nu ar fi indicat de a fi consumate chiar la micul dejun pentru că pot să îţi provoace acid şi nu cred că ai nevoie de aşa ceva. Poţi consuma în timpul zilei un fresh sau două, recomandat este cel de grepfruit.

Ce să mănânci?

mic dejun

Cred că oricum te-ai săturat de sarmale, piftie, ouă umplute şi alte delicatese pe care le-ai înfulecat cu poftă de sărbători. E timpul să reduci consumul de alimente grase şi să revii la o alimentaţie corectă şi sănătoasă. În fond e de înţeles. De sărbători servim masa în familie, mergem în vizite unde servim din nou masa, mai primim o invitaţie în ultimul moment… Este ideal să analizezi puţin meniul tău. În loc de prăjituri poţi consuma fructe proaspete şi profiţi şi de aportul de vitamine pe care ţi-l oferă acestea. Nu spune nimeni să mănânci doar fructe, nu, este ideal să-ţi echilibrezi dieta pentru ca organismul tău să nu fie privat de elementele necesare. Dacă ai consumat grăsimi în exces de sărbători poţi să consumi acum mai multe legume sau să te axezi pe alimente cu un conţinut redus de grăsimi. Nu renunţa însă la proteine. Este obligatoriu să-ţi începi ziua cu un mic dejun, chiar dacă e pe fugă: o felie de pâine cu unt şi o cană de ceai, îndulcit sau nu. În timpul zilei, chiar dacă nu ţi-e foarte foame, mănâncă măcar o supă de legume sau un fruct proaspăt.

supa de legume

2 Întreţinere

sala

Este evident că nu vei avea timp să mergi la sală chiar dacă ţi-ai propus acest lucru. De obicei începutul de an e cel mai aglomerat pentru că e cea mai grea perioadă iar veniturile financiare lasă mult de dorit. Şi totuşi ai vrea să faci ceva, chiar dacă nu mergi la sală. Soluţia este simplă. Poţi opta pentru şedinţe de estetică corporală. Mai precis poţi să-ţi faci un abonament la un salon şi să te orientezi fie spre electrostimulare, pentru doamnele şi domnişoarele care vor să mai scape şi de câteva kilograme; se pot recomanda împachetările la rece sau la cald, dar şi alte servicii care vor contribui semnificativ la refacerea după perioada de sărbători. Şi nici bărbaţii nu trebuie să închidă ochii la această opţiune pentru că pot să se orienteze şi ei spre astfel de soluţii. În fond, nu e ideal să te relaxezi şi în acelaşi timp să contribui şi la refacerea organismului/corpului tău?

electrostimulare la Esthetics skin&body

Noi recomandăm salonul de estetică şi remodelare corporală Esthetics Skin&Body. Aici vei întâlni profesioniştii care te vor ajuta să obţii rezultatul dorit. Pentru mai multe informaţii accesaţi www.salonuldefrumusete.ro

Esthetics skin&body, www.salonuldefrumusete.ro

3 Soluţii naturiste

Soluţile naturiste sunt de două feluri; fie vrei să faci o cură de dezintoxicare, fie vrei să apelezi la diferite soluţii pentru slăbit. Orice magazine de produse naturiste, care se respectă, trebuie să-ţi pună la dispoziţie toate informaţiile de care ai nevoie. Chiar dacă vezi o reclamă la un produs care ţie ţi se pare ok, nu ezita să ceri sfatul, pentru a nu face o greşeală. Multe produse au efecte secundare şi este indicat să citeşti prospectul înainte. Poţi începe cu o cură de ceaiuri care să te ajute să elimini toate toxinele acumulate pe parcursul sărbătorilor. Ceaiul de anason, de muşeţel, rozmarin dar şi de cimbrişor ajută digestia. Ghimbirul este de asemenea foarte indicat datorită elementelor pe care le conţine. Se recomandă o cană de ceai, chiar şi rece de preferinţă seara. ( pentru detalii vă recomandăm drogheriile Sănătatea Verde, care oferă cea mai largă gamă de produse)

ghimbir

4 Vitaminizarea e de aur

Schimbările de temperatură duc la? Răceală, evident. Oricât crezi că ai fi de rezistent tot te va prinde la un moment dat. Pentru că suntem tentaţi ca atunci când mercurul din termometre sare de 7 grade să mai renunţăm la un pulovăr şi să scoatem din dulap o jachetă mai subţire, organismul este cel care suferă. Ieri erau -5 grade şi peste două zile sunt +10. Aparent organismul tău va fi ok, dar nici nu vei observa dacă te ia o răceală şi te vei trezi a doua zi cu nasul înfundat şi cu o tuse de toată frumuseţea. Ce este foarte important atunci când eşti răcit: trebuie să te vitaminizezi, mănâncă cât mai multe fructe bogate în vitamina C. Răceala îţi taie pofta de mâncare, dar este foarte important să mănânci pentru a oferi organismului toate elementele de care are nevoie pentru refacere. Câteva elemente ajutătoare:

Ceaiul de tei: contribuie la vindecarea răcelii şi a gripei, mai ales când sunt însoţite de febră, deoarece produce o transpiraţie abundentă care face să scadă temperatura crescută a corpului.

Hreanul: Desfundă sinusurile congestionate şi nasul înfundat

Ceapa: te ajută când tuşesti sau ai bronşită, alungând durerile din piept şi calmând tusea. Se bea un ceai din două cepe, încet, timp de un sfert de oră. Ceapa are proprietăţi antivirale şi de combatere a germenilor microbieni.

ceapă si usturoi

Important atunci când sunteţi răciţi este să vă trataţi şi cu medicamentele corespunzătoare, dar să luaţi pe lângă tratament polivitaminizante. Orice medicament ajută corpul, dar îl slăbeşte în acelaşi timp. Pentru a preveni acest lucru combinaţi orice tratament de răceală cu vitamine.

vitamine Sănătatea Verde îţi pune la dispoziţie o gamă largă de vitamine în funcţie de ceea ce ai nevoie. Îţi sugerăm să ceri sfatul personalului care îţi va oferi toate informaţiile de care ai nevoie.

5 Fă-ţi un program şi respectă-l

Ai început un nou an. E cazul să-ţi fixezi priorităţile şi să te gândeşti la ce nu vrei să faci ca în anul care a trecut. Poţi să te gândeşti să-ţi faci un program pe care să încercă să-l respecţi, asta în cazul în care nu vrei să fii praf până la sfârşitul lunii. Somn, refacere, munte, puţin sport, de ce nu? Dacă nu schiezi poţi să te dai cu sania, cu sacul să mergi la un patinoar, într-un cuvânt să faci şi puţină mişcare măcar în weekend. Pentru săptămână recomandăm un program care să cuprindă şi necesarul orelor de somn, altfel vei fi la fel de obosit ca şi înainte de sărbători şi toată vacanţa ta s-a dus pe apa sâmbetei, iar tu vei deveni în scurt timp un mic zombie cu cearcăne şi nu credem că doreşti acest lucru.

sporturi de iarna, relaxare

Related Posts with Thumbnails

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*