Ceaiul verde – cel mai cunoscut remediu naturist

Produsul este un antioxidant cu rol cheie în protejarea organismului şi implicit a sistemului cardiovascular 

Ceaiul verde este poate cel mai cunoscut remediu naturist împotriva mai muItor afecţiuni, având la bază mituri şi legende orientale străvechi şi ulterior în timpurile moderne studii de specialitate. Chinezii îl numeau în trecut elixirul vieţii şi este atestat documentar încă din secolul al III-lea î.d.Chr., deşi folosirea acestuia ca tratament a început abia în timpul dinastiei Han.

 

Compozitia ceaiului verde este formată din uleiuri esenţiale, teină, tannini catechici, aminoacizi, vitamina C, proteine, calciu, fluor şi altele. Toate aceste componente fac din ceaiul verde un excelent antioxidant, diuretic, stimulator cerebral, stimulator al proceselor de ardere a grăsimilor şi factor de protecţie anticancer.Datorită compoziţiei sale este recomandat pentru a creşte nivelul de concentrare şi atenţia. Dar şi pentru combaterea stărilor depresive.

Acţiuni terapeutice

În ziua de azi cercetările ştiinţifice atestă proprietăţile deosebite ale ceaiului verde şi confirmă beneficiile pe care consumul de ceai verde le aduce în viaţa nostra, atât la nivel fizic, cât şi mental sau spiritual.

Cofeina din ceaiul verde acţionează ca stimulent uşor şi, spre deosebire de cofeina din cafea, care îşi face efectul imediat, se eliberează mai încet în organism. A acest efect mai lent constituie un avantaj întrucât starea de bine, de revitalizare pe care o induce în organism se va prelungi cu mult faţă de cea dată de cafea. De asemenea, acest tip de cofeină ajută la activarea metabolismului şi a sistemului digestiv şi contribuie la purificarea organismului de toxine, stimulând circulaţia şi prevenind afecţiunile cardio-vasculare. În cazul cancerului la plămâni,colon, al sistemului digestiv, al pielii, la sân sau de prostată, antioxidanţii din ceaiul verde par a reduce dimensiunile şi ocurenţa unor astfel de tumori sau previn dezvoltarea lor. Cercetările au arătat că polifenolii din ceaiul verde contribuie la reducerea absorbţiei grăsimii în sânge şi prin urmare, la scăderea colesterolului, conducând astfel la reducerea greutăţii corporale.

Care sunt avantajele unei cure cu ceai verde

Prin efectul său antioxidant, ceaiul verde va induce nu doar o stare de bine, dar va contribui mult la sănătatea noastră zilnică datorită efectului său termogen. De asemenea este ideal pentru îmbunătăţirea sistemului imunitar, previne apariţia ridurilor şi contribuie substanţial la pierderea în greutate. Este deosebit de bun în orice dietă pentru că stimulează metabolismul şi procesul de ardere al grăsimilor. Efectele benefice ale acestei plante sunt cunoscute şi asupra tenului nostru, pentru că previne apariţia prematură a ridurilor.

Pentru a afla mai multe detalii despre acest produs precum şi modalitatea de comandă,  puteţi accesa PERFECTION.ro

Related Posts with Thumbnails
February 14th, 2013

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*