Cum tratăm unghiile exfoliate și casante

Pentru a avea un aspect sănătos, puternic și rezistent al unghiilor este esențial să includem în stilul nostru de viață o alimentație sănătoasă și echilibrată și să îi asigurăm organismului nostru aportul necesar de vitamine si minerale. Părul, unghiile și pielea au nevoie de vitamine și minerale pentru a stopa procesele de îmbătrânire, degradare și pentru a avea un aspect radiant. Așadar vă punem la dispoziție câteva suplimente alimentare care vă vor ajuta să vă reparați unghiile exfoliate și casante.

Zinc

Carența de zinc facilitează apariția petelor albe pe unghii, creșterea lentă, inflamarea cuticulelor și lipsa strălucirii. Alimente care conțin zinc sunt: ciocolata neagră, alunele, germenii de grâu, carnea de curcan, fasolea sau lintea.

Fier

Unghiile fragile și casante pot fi un semn al deficienței de fier în organism. Astfel, deficitul de fier poate duce la apariția unghiilor în formă de “lingură” și a unghiilor fragile. Fierul poate fi obținut din aliemente precum: nuci, legume verzi, semințe de dovleac, pește sau carne roșie slabă. De asemenea, adițional pot fi administrate suplimente pe bază de fier, întrucât organismul nu își poate lua cantitatea optimă zilnică de fier numai din alimente.

L-Cisteină

L-Cisteina este unul dintre cei mai importanți nutrienți atât pentru păr, cât și pentru unghii și piele și stă la baza proteinei beta-keratin. L-Cisteina are rolul de a coordona multe funcții fiziologice, acesta regăsindu-se în toate țesuturile organismului.

L-Cisteina s-a dovedit deosebit de eficientă și pentru creșterea și întărirea unghiilor. Aceasta poate fi obținută din carne de pui și de curcan, iaurt, gălbenuș de ou, ardei grași roșii, usturoi, ceapă, broccoli, ovăzul și germenii de grâu.

Vitamina B Complex

Unghiile uscate excesiv și înnegrite sugerează un deficit de minerale și vitamine, precum complexul de vitamina B. Complexul de vitamina B poate fi găsit în alimente precum brânza, lapte, ouă, fructe de mare: crabi, scoici, stridii. Acesta are rolul de a proteja pielea şi unghiile, astfel este indispensabil în tratamentul unghiilor exfoliate.

Hydraplenish

Hydraplenish este un supliment alimentar cu o formula inovatoare pe bază de colagen, acid hialuronic și MSM, pentru sănătatea pielii, părului, unghiilor și articulațiilor. Pe lângă aceste beneficii, Hydraplenish mai are rolul și de a stimula sinteza de colagen și elastină, de a proteja cartilajele, de a vindeca cicatricile inestetice ale afecțiunilor dermatologice și de a menține integritatea țesutului conjunctiv.

Calciu Coral

Calciul Coral este un supliment alimentar util în restabilirea echilibrului mineral și refacerea pH-ului alcalin al organismului. Calciu coral reprezintă formula ideală pentru suplimentarea necesarului de calciu datorită prezenței acestuia în forma ionică într-un complex de oligo-minerale, asigurând astfel o absorbție superioară formelor tradiționale de calciu.  Acesta favorizează creșterea părului și a unghiilor, iar prezența siliciului în calciu coralier determină strălucirea acestora.

Siliciul organic

Siliciul este un mineral care previne friabilitatea unghiilor. Poate fi asimiliat din suplimente alimentare sau din fructe de mare, cereale integrale, legume sau ceai de coada calului.

Ulei de Argan

Pentru a întări unghiile şi a le face mai puţin casante, unul din cele mai bune remedii este uleiul de argan. Acesta este frecvent utilizat în cosmetică pentru întreținerea și frumusețea pielii, părului și unghiilor, dar și pentru abilitatea sa remarcabilă de a reduce și preveni apariția ridurilor, de a trata acneea, de a nivela vergeturile, de a neutraliza radicalii liberi, de a proteja ţesutul conjunctiv si de a trata buzele uscate.  În ceea ce privește unghiile,
uleiul de argan hidratează optim unghiile fragile și cuticulele.

Uleiul de argan are o acțiune cicatrizantă, emolientă asupra pielii și revitalizantă asupra părului. Are și proprietăți hidratante, astfel încât poate fi utilizat și pentru masajul pielii, inclusiv la bebeluși.

Biotina

Biotina este o vitamină benefică pentru efectul de întărire a unghiilor. Pielea, părul și unghiile conțin mult sulf ce trebuie transportat în fiecare celulă. Sulful este esențial în protejarea firului de păr și al pielii. Astfel, biotina se ocupă de transportul sulfului în celule. Biotina poate fi găsită în alimente precum gălbenușul de ou, ficat, piept de pui, migdale, nuci, arahide, fulgi de ovăz, linte sau conopidă.

Uleiul de in

Efectele sale asupra corpului uman au fost descoperite și utilizate cu succes cu secole în urmă. Este un ulei cu o concentrație mare de acizi grași nesaturați și prezintă puternice proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. Acest ulei întărește unghiile, stimulează creșterea genelor, sprâncenelor și a firului de păr.  În uleiul de in se regăsesc vitaminele A,B, D și E; minerale precum magneziu, calciu, potasiu și fosfor dar și acizi graşi Omega 3, 6 și 9. Poate fi folosit cu succes în consumul zilnic, fiind recomandat a se folosi în stare crudă pe salate, dar și în diverse tratamente benefice pielii, în măști cosmetice sau ca atare prin aplicarea sa pe piele.

Uleiul de migdale

Uleiul de migdale este  unul din cele mai populare uleiuri vegetale, fiind foarte bogat în vitamine, minerale și acizi grași importanți. Principalele proprietăți ale uleiului sunt hidratarea și hrănirea intensivă ce o asigură pielii, părului și unghiilor. Acest ulei întărește unghiile moi și sensibile și le ajută să crească mai repede și mai sănătos.

Dacă doriți achiziționarea acestor produse,accesați pagina Perfection.ro

Related Posts with Thumbnails
April 8th, 2015

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*