Delicatese culinare: Burger din ciuperci cu usturoi

Dacă excesele culinare din weekend se resimt la început de săptămână, atunci e momentul să iei o pauză de la mâncăruri grele și să te răsfeți cu un burger din ciuperci. Este delicat, sănătos, are proteine și te va sătura. În plus dacă preferi pâinea integrală vei vedea că absolut toate elementele se combină armonios și rezultă un burger absolut delicios.

Valori nutriționale pentru o porție:

Calorii – 300, grăsimi – 16.5g, proteine – 7.6g, carbohidrați – 32.3g, fibre – 2.4g

Ingrediente pentru două porții:

2 căței de usturoi, câteva fire de pătrunjel, 35g unt (la temperatura camerei), 2 ciuperci mari, 2 chifle de burger – sau pâine ciabatta (se poate realiza și cu chifle integrale), muștar de dijon, 1 lămâie, ruccola.

Mod de preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 200ºC sau treapta superioară la cuptorul cu gaz. Se poate folosi și un grill.
  2. Tocați pătrunjelul mărunt, la fel și cățeii de usturoi și amestecați-le cu untul moale.
  3. Curățați ciupercile și umpleți cu o parte din compoziția rezultată anterior. Le veți înveli în folie de aluminiu și le lăsați la cuptor 15 minute.
  4. Tăiați chifla în două, adăugați restul de unt rămas, desfaceți ciupercile și turnați inclusiv sucul care a rezultat de la ele. Ungeți generos cu muștar, plasațiu cuperca deasupra, puteți pune cu încredere suc de lămâie și adăugați la final ruccola.
Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*