Beneficiile veninului de vipera

          Veninul viperei cu corn, cunoscut și sub denumirea de ,,otrava de aur’’, a fost utilizat  din timpuri străvechi, încă de acum 4000 de ani de către babilonieni, pentru efectul curativ pe care il deține. Acesta este o sursă bogată de enzime, proteine și de alte molecule farmacologic active, cu proprietăți antireumatice, antiartritice, imunostimulatoare și  puternic analgezice. Veninul de viperă are un aspect  limpede, incolor, inodor, cu gust uşor acid, vâscos și care se usucă repede la temperatura camerei.

Veninul de viperă poate trata afecțiuni precum artrita, reumatismul, durerile articulare, nevralgiile, migrenele, durerile menstruale și celulita. De asemenea, previne atacul de cord, vindecă boli precum osteoporoza, epilepsia, ulcerul, hemofilia, tumorile si chiar cancerul, ajută la dilatarea vaselor sanguine și la tratarea cheagurilor de sânge. Veninul de viperă mai are rolul și de a atenua ridurile deja existente și de a preveni puternic apariția lor. Alte cercetări au descoprit că enzimele din veninul de cobră pot fi componente esențiale în tratamentele în curs de dezvoltare împotriva bolii Parkinson și Alzheimer.

Studiile au demonstrat că toxinele din veninul de șarpe acționează ca anticoagulante, astfel s-au conceput medicamente, creme și geluri cu venin pentru persoanele cu probleme cardiace.

Conținutul său proteic și enzimatic este foarte complex, din acest motiv, veninul de viperă este frecvent utilizat în domenii precum cel genetic, biochimic, în industria farmaceutică și în produsele cosmetice de întreținere facială.

Cercetătorii au descoperit că veninul de viperă se aseamănă cu Botoxul, însă este indicat să fie aplicat în compoziția cremelor. Peptidele din venin stimulează pielea să producă în mod natural, colagenul. Astfel, produsele pe bază de venin de șarpe sunt 100% naturale și reprezintă ultima inovație cosmetică pentru întinerirea tenului. Veninul de viperă s-a dovedit a fi mult mai avantajos decât Botoxul, deoarece ridurile dispar într-un timp mult mai scurt, este mai putin costisitor, mai puțin dureros și nu are efecte secundare.  Printre avantajele numeroase ale veninului de viperă, se regăsește si faptul că principiile active nu intră în profunzimea pielii, acestea acționând la suprafață. Aceste creme și geluri pe bază de venin de viperă pot fi folosite, fără risc, inclusiv de către femeile însărcinate.

Numeroase personalități precum Kate Moss, Cheryl Cole, Victoria Beckham și Naomi Campbell, au încercat tratamentele cu venin de viperă și s-au declarat mulțumite de rezultate.

Dacă doriți achiziționarea produselor pe bază de venin de viperă,

puteți accesa pagina Enzymatic Therapy!

 

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*