Cum tratam eficient infectia cu Candida

Ce este Candida

Candida (Candida albicans) este o ciupercă ce traiește în flora vaginală printre alte microorganisme care fac parte din flora normală a vaginului. În ceea ce privește un organism sănătos, microorganismele existente în flora vaginală, au un rol de protecție, astfel ele mențin un pH acid care stopează dezvoltarea bacteriilor patogene. Această infecție apare și se înmulțește excesiv atunci când organismul suferă de un dezechilibru al florei vaginale. Astfel, flora saprofită de candida ajunge să se transforme într-o floră patogenă. Această infecție este foarte comună, îndeosebi la femei și se poate trata dacă folosiți remediile corespunzătoare, prin urmare, candidoza nu trebuie să vă sperie.

Simptomele infecției cu Candida

candidoza-vaginalaSimptomele care apar în cazul acestei infecții vaginale sunt: senzația de usturime, arsuri, mâncărimi, dureri în timpul actului sexual, scurgeri vaginale brânzoase de culoare albă, vâscoase și cu un miros neplăcut puternic, indigestie, eczeme, acnee, urinări frecvente, inflamarea labiilor mici, prurit, înroșire. De asemenea, candidoza favorizează alte infecții precum: cistita, uretrita, etc.

Cauzele apariției infecției

Una din cele mai comune cauze este consumul frecvent de antibiotice. Antibioticele, prin modul lor de acțiune, distrug echilibrul florei din organism. Nivelul crescut de glucoză în sânge și consumul excesiv de zahăr și dulciuri, de asemenea, favorizează apariția candidozei. Dacă aveți candidoza, ar trebui să vă imaginați de fiecare dată când consumați zahăr că hrăniți candidoza. Alți factori care cauzează acestă infecție sunt modificarea nivelurilor hormonale, contraceptivele, tulburările endocrine, tiroidiene, spălăturile vaginale dese, sistemul imunitar slăbit, stresul și dieta deficitară. De asemenea, este bine de știut că această infecție poate fi transmisă ușor prin intermediul raporturilor sexuale sau dacă nu aveți o igienă corespunzătoare, prin utilizarea comună a prosopului de baie,  prin vasul de toaletă sau cadă nedezinfectate corect după utilizare.

Cum tratăm Candidoza

Este important să tratați candidoza atunci când apare și să nu ignorați simptomele acesteia. Lăsată netratată, aceasta poate să ajungă în diferite părți ale organismului.

Pentru a scăpa de această infecție neplăcută și inconfortabilă, trebuie să evitați spălăturile vaginale foarte dese, băile în apă fierbinte, administrarea anticoncepționalelor, antibioticelor și consumul de zahăr. Este important să aveți un regim sănătos, bogat în produse lactate, să folosiți săpun pentru copii, care nu uscă pielea și ajută la păstrarea în limite normale ale pH-ului, să  purtați lenjerie din bumbac, pe care să o călcați cu fierul înainte de a o purta și să faceți spălaturi locale cu bicarbonat de sodiu, ceai de mușețel sau pelin. De asemenea, puteți apela la tratamentul cu ovule intravaginale, creme vaginale și suplimente alimentare care s-au dovedit foarte eficiente precum: Formula Candida, Pau D’Arco, Para Free, Acidofilus Lactobacilus Bio-Activ, Acidul caprilic, Usturoi, Goldenseal, Colon Cleanser,  Sâmburii de grapefruit sau curele cu probiotice (bacteriile prietenoase ale organismului).

protocol-pentru-candidoza-8593066

Uleiul esențial de oregano și uleiul de arbore de ceai australian s-au dovedit benefice în tratarea candidozei. Se pun câteva picături de ulei esențial în 500 ml apă, se amestecă bine și se folosește pentru spălăturile la nivel local.

Această infecție trebuie tratată cu atenție și cu strictețe, întrucât recidivează foarte ușor dacă o tratați în mod superficial. Pentru a evita recidivele candidozei este necesar ca tratamentul să se efectueze concomitent la ambii parteneri sexuali.

Dacă doriți achiziționarea produselor împotriva candidozei,

Accesați pagina Enzymatic Therapy!

Sursa:
Enzimatic.ro

Related Posts with Thumbnails
April 3rd, 2015

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*