Importanta suplimentelor prenatale in timpul sarcinii

Orice viitoare mămică își dorește un copil sănătos, de aceea este esențial să îi asigure acestuia din timp, vitaminele de care are nevoie pentru o bună creștere și dezvoltare.  O alimentație echilibrată și sănătoasă nu este îndeajuns pentru a-i asigura copilului tău aportul de vitamine necesar. Așadar, vitaminele prenatale vin în ajutorul mămicilor.

Suplimentele prenatale recomandate   

Suplimentele prenatale au o formulă destinată special pentru femeile însărcinate și conțin de obicei, o cantitate mai bogată de acid folic, fier, iod și calciu decât suplimentele obișnuite.. Suplimentele prenatale facilitează transportul oxigenului în sânge atât pentru copil, cât și pentru mămică, acoperă carențele nutriționale, previne defecte congenitale ale copilului, îmbunătățește sistemul osos și ajută la formarea corespunzătoare a ADN-ului bebelușului. Suplimentele de care are nevoie o femeie însărcinată, pe lângă acidul folic, fierul și calciul, sunt: DHA, vitamina D, magneziu, zinc, vitamine din complexul B, seleniu, ulei din ficat de cod ca sursă de Omega 3 și iod.

Beneficiile suplimentelor prenatale

Acidul folic este poate cel mai vital supliment femeilor care așteaptă un copil, fiind deosebit de necesar pentru prevenția unor serii de defecte congenitale ale copilului și sintetizarea ADN-ului. Fierul este un bun transportator de oxigen, benefic și pentru formarea hemoglobinei și prevenirea nașterilor premature. Calciul deține și el un rol esențial, întrucât menține oasele bebelușului sănătoase și puternice și previne pierderea densității osoase. Vitamina D facilitează absorbția de calciu în organism, și întărește sistemul osos și dinții. Un deficit al acestei vitamine poate provoca întârzierea dezvoltării fătului și favorizează apariția rahitismului, acestea fiind valabile și în cazul deficitului de zinc. Deficitul de complex de vitamina B poate provoca sterilitate sau chiar avorturi spontane. Femeile însărcinate care se lipsesc de aportul zlnic necesar de Seleniu prezintă un risc mai ridicat de a pierde sarcina și există riscul de a naște copii cu probleme de coordonare sau cu un tonus muscular slab. DHA reprezintă un lanț de acizi grași Omega 3-6-9, utili pentru dezvoltarea optimă a creierului copilului, dar și pentru prevenția depresiei, care apare de obicei la mămici după naștere.

 Când este recomandat să se administreze suplimente prenatale

Suplimentele prenatale sunt recomandate a se administra începând cu momentul în care rămâi însărcinată, și se continuă pe tot parcursul sarcinii, inclusiv în perioada de alăptare. Perioada zilei care este benefică administrării acestor suplimente este după-masa sau seara.

Se recomandă suplimentele prenatale în defavoarea multivitaminelor, deoarece multivitaminele pot avea concentrații mai mari de substanțe active, și astfel, pot deveni toxice, mai degrabă decât benefice.

Prin urmare, suplimentele prenatale au un rol major pentru sănătatea mămicilor și a bebelușilor. Orice femeie însărcinată care își dorește un copil sănătos și o naștere ușoară, ar trebui să apeleze la aceste suplimente cu încredere.

Pentru achiziționarea acestor produse,
accesați pagina Enzymatic Therapy.
Related Posts with Thumbnails
March 25th, 2015

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*