Saw Palmetto – pentru functionarea sanatoasa a prostatei

Saw Palmetto  (Serenoa repens) este un palmier pitic de origine americană , cu frunze în formă de evantai și cu  margini ascuțite. Acest extract a fost folosit încă din timpuri străvechi de către mayași pentru îmbunătăţirea vieţii sexuale a bărbaţilor şi pentru creşterea fertilităţii. Fructele acestui palmier sunt bogate în acizi graşi, steroli, uleiuri volatile, fitosteroli și polizaharide. Partea de plantă folosită ca extract sunt boabele, iar componentele active sunt acizii grași liberi și sterolii standardizați la 85-95%.

saw palmettoSaw Palmetto s-a dovedit eficient în combaterea HBP (hiperplazia benignă a prostatei) a căror simptome sunt creșterea în volum  a prostatei, flux urinar slab, urinări frecvente, infecții de tract urinar, infecții și pietre la rinichi. Studiile și cercetările științifice au concluzionat că extractul de Saw Palmetto inhibă enzima 5-alfa-reductază, enzimă răspunzătoare pentru convertirea testosteronului în dihidrotestosteron (DHT), fără a produce însă dezechilibre hormonale. Dihidrotestosteronul (DHT) este un metabolit activ al testosteronului, ce favorizează creşterea în volum a prostatei şi căderea părului (alopecie).

palmetto_enzimaticSaw Palmetto este ideal în prevenirea formării tumorilor la nivelul prostatei, diminuarea manifestărilor hormonale la femei precum: acnee, alopecie, sebum excesiv, seboree, dereglări menstruale, îmbunătățirea sistemului imunitar, creșterea libidoului, tratarea impotenței și căderii părului. Acest extract de palmier are capacitatea de a reduce nivelul de testosteron indus de receptorii alfa-1 adrenergici din prostată și reducerea acțiunii estrogenilor. De asemenea, poate fi benefic și în tratarea tusei și congestiei respiratorii, stimularea expectorației, pentru probleme digestive și ale glandei tiroide, echilibrarea metabolismului, combaterea asteniei, stimularea apetitului, pierderea masei musculare, mărirea sânilor, stimularea producției de spermatozoizi și vigoarea sexuală.

Saw Palmetto s-a remarcat în mod deosebit datorită proprietăților sale antiinflamatoare, diuretice, sedative, tonice, anabolizante, estrogenice, afrodisiace și de regenerare a părului. În ceea ce privește reglarea echilibrului hormonal, saw palmetto este benefic atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Pe lângă afecțiunile menționate mai sus, extractul de palmier poate vindeca  adenomul benign de prostată, ovarele polichistice, fibromul uterin și acneea severă a tinerilor pe fond hormonal.

Un studiu realizat în Germania și desfășurat pe o perioadă de 3 ani, a concluzionat că 73 % din pacienții supuși testului au prezentat îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește fluxul urinar, acestora administrându-se o doză zilnică de 320 mg de Saw Palmetto.

Doza zilnică recomandată variază în funcție de afecțiune și de cât este de avansată aceasta, valorile indicate fiind între 160 și 320 mg. Nu este recomandată această plantă celor care sunt alergici la ea și este indicat să nu se administreze concomitent cu alte suplimente care afectează sistemul hormonal, precum contraceptivele.

Dacă doriți să achiziționați acest produs,
accesați pagina Enzymatic Therapy.

Sursa:
Enzimatic.ro

Related Posts with Thumbnails
April 7th, 2015

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*