Amintiri din copilărie…budinca de pâine

Cu siguranţă că aţi avut parte de această experienţă minunată în copulărie. Eu cel puţin am avut ocazia să o încerc de multe ori şi îmi amintesc cu plăcere de gustul deosebit al acestui preparat foarte foarte simplu. Chiar dacă la prima vedere te întrebi ce poate să însemne budincă de pâine sau ce presupune acest lucru, reţeta este foarte simplă. Este un desert uşor, care poate fi consumat la micul dejun, în loc de obişnuitele sendwich-uri, oferă un aport caloric care să acopere necesarul pentru prima parte a zilei şi este…dulce.

Timp de preparare: 40 de minute

Nr. de calorii: 270 kcal/porţie

Ingrediente penru 4 porţii:

> 1 baghetă proaspătă,  25 g unt, 50 g zahăr – de preferinţă zahăr brun, 500 ml lapte, 2 ouă (gălbenuşul), dulceaţă de vişine

budinca de paine

Cum se prepară

Preîncălziţi cuptorul la 180 °C sau treapta 4 la cuptorul cu gaz. Se tapetează un vas de yena (sau alt vas termorezistent) cu unt şi se presară zahăr. Bagheta se taie în felii de aproximativ 2 cm grosime, se înmoaie fiecare felie în laptele călduţ şi se aşează primul strat în vas. Între timp preparaţi doar gălbenuşurile de la cele două ouă cu zahăr, până se formează o pastă. Cu o lingură se toarnă peste stratul de baghetă aşezat deja în vas. Repetaţi operaţia după fiecare strat şi turnaţi la sfârşit peste toată compoziţia. De asemenea, presăraţi puţin zahăr brun deasupra şi turnaţi restul de lapte care v-a mai rămas. Compoziţia va rămâne la cuptor aproximativ 25 de minute sau până observaţi culoarea uşor aurie. Se scoate de la cuptor şi se lasă la răcit aproximativ 15 minute pentru ca zahărul topit să se poată închega. Budinca se serveşte după preferinţe, cu cacao sau după recomandarea noastră cu dulceaţă de vişine.

sursa reţetei:jamieoliver.com

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*