Desert delicios şi uşor de preparat

Brioşe delicioase după reţeta lui Jamie Oliver

Reţetele simple sunt pe placul tuturor, iar pentru prepararea acesteia nu veţi avea nevoie de foarte mult timp. În plus rezultatul va fi unul cu adevărat…delicios

briose cu topping de ciocolata

Ingrediente şi mod de preparare:

Pentru compoziţie: 30 g stafide, 30 g caise uscate şi mărunţite, 30 g smochine, 1 linguriţă praf de copt, 150 g făină (000), 30 g zahăr brun, 1 ou mare, 30 g unt topit şi 140 ml de apă fierbinte şi hârtie de copt pentru brioşe

Pentru topping: 40 g unt, 40 g zahăr brun, 40 g ciocolată menaj, 70 ml frişcă lichidă

Preîncălziţi cuptorul la 200ºC/ treapta superioară la cuptorul cu gaz. Puneţi într-un bol încăpător stafidele, caisele, praful de copt şi o lingură  de făină şi amestecaţi-le cu un mixer cu lamă pentru mărunţit. Peste ingrediente se toarnă zahărul brun, oul şi untul topit şi se amestecă din nou cu mixerul normal de această dată, aprox. 3 minute. La final adăugaţi apa fierbinte şi restul de făină şi amestecaţi bine cu lingură de lemn. Împărţiţi compoziţia rezultată, în mod egal, în suporturile de hârtie pentru brioşe. Compoziţia va ajunge pentru aproximativ 12 brioşe. Se lasă la cuptor maxim 15 minute.

Între timp, topiţi aşezaţi untul şi zahărul brun într-o tigaie sau oală pentru sos şi lăsaţile la topit după care adăugaţi şi restul ingredientelor. Sosul este gata când observaţi că începe să scoate mici bule de aer la suprafaţă. Puteţi îndepărat oala de pe foc şi lăsaţi compoziţia să se reăcească pentru a mai primi consistenţă. După ce aţi scos brioşele din cuptor turnaţi fie cu un polonic fie cu o lingură din sosul pregătit, peste fiecare brioşă.

Poftă bună!

sursa reţetei:jamieoliver.com

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*