Maratonul Crăciunului: Un desert delicios

Îngheţata sau budinca de Crăciun 

Este o reţetă delicioasă şi foarte simplu de preparat, care va satisface şi cele mai rafinate gusturi. În plus, pentru invitații tăi este un desert care îi va încânta cu siguranţă.

Ingrediente pentru 4 porţii:

250 g budincă de vanilie pe care aţi preparat-o şi aţi lăsat-o la răcit timp de câteva ore, 150g merişoare sau fructe de pădure (decongelate în prealabil), pulpa şi sucul de la o portocală mare, sucul de la o lime, 2 linguriţe de zahăr brun, 2 banane medii tăiate în rondele de aproximativ 1 cm, 2 conserve de mandarine în compot – aproximativ 300 de grame câte o conservă – scurse de zeamă, whiskey – va fi adăugat după gust, 1 cutie cu îngheţată de vanilie, 5-6 biscuiţi mai mari simpli, 100g unt, fulgi de migdale.

Mod de preparare:

Puneţi merişoarele sau fructele de pădure într-o tigaie împreună cu zahărul şi cu jumătate din sucul de portocală şi aduceți la fierbere. Lăsaţi-le la foc mic timp timp de 5-6 minute până obţineţi un sos consistent. Transferați compoziția într-un bol şi lăsați la răcit.  Adăugaţi peste budinca de vanilie pulpa şi puţin din sucul de portocală. Puneţi rondelele de banane şi mandarinele într-un bol, adăugaţi sucul de lime şi amestecaţi bine. Topiţi untul într-un vas potrivit şi adăugaţi biscuiţii fărămiţaţi şi fulgii de migdale. Amestecaţi bine câteva minute şi adăugaţi whiskey.

Pregătiţi 4 pahare – pot fi chiar pahare de whiskey pentru că sunt suficient de înalte şi suficient de încăpătoare – şi împărţiţi în fiecare compoziţia din banane şi mandarine şi suc de lime. Adăugaţi peste ele câte o lingură generoasă din budinca pregătită anterior. Urmează câte o lingură de îngheţată de vanilie şi sosul de merişoare. La final adăugaţi compoziţia din biscuiţi amestecaţi cu fulgi de migdale şi whiskey. Dacă vă rămân banane sau mandarine sau sos de merişoare ornaţi la final.

 

sursa reţetei:jamieoliver.com

Related Posts with Thumbnails
December 23rd, 2013

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*