Răcoreşte-te cu un cocktail delicios

Poţi să-ţi prepari acum chiar la tine acasă un cocktail delicios şi să-ţi inviţi prietenii la o degustare. În plus este extrem de răcoritor, deci absolut perfect pentru o seară călduroasă de august.

Mojito cu lemongrass

Ingrediente şi mod de preparare – reţeta e pentru două porţii de cocktail:

două tulpini de lemongrass (iarbă lămâioasă) se utilizează doar partea inferioară a tulpinii, 4 linguri de zahăr brun, 6 frunze de mentă proaspătă, 2 lime tăiate în sferturi, 100 de ml de rom (Havana), gheaţă zdrobită şi apă minerală pentru servire

Tăiaţi baza tulpinilor de lemongrass în bucăţele şi împărţiţi între cele două pahare. La fel procedaţi şi cu cantitatea de zahăr şi adăugaţi apoi frunzele de mentă. Zdrobiţi-le cu ajutorul unei linguri de lemn pentru a se elibera toate aromele. Adăugaţi sferturile de lime, amestecaţi încă puţin compoziţia după care adăugaţi câte 50ml de rom în fiecare pahar. Puneţi gheaţă pisată cât încape şi adăugaţi la final apă minerală!

Cool Mango

Pentru cei ce preferă gustul deosebit al acestui fruct exotic propunem un cocktail delicios. Deşi necesită puţin mai multă muncă decât cel de mai sus, rezultatul va fi pe măsură.

Ingrediente şi mod de preparare – reţeta e pentru patru porţii de cocktail:

2 fructe de mango cât de coapte le puteţi găsi, 200ml lapte degresat rece, sucul şi pulpa de la o lămâie, aprox-10-12 cuburi de gheaţă, 6-7 frunze de mentă proaspătă + câteva extra pentru servire, zahăr brun şi 200 de ml rom alb

Îndepărtaţi coaja fructelor după care îl tăiaţi felii. Puneţi feliile de mango într-un blender împreună cu laptele, sucul şi pulpa de lămâie, frunzele de mentă şi gheaţa. Amestecaţi bine la viteză mare până ce compoziţia se omogenizează. Adăugaţi apoi cantitatea de zahăr brun şi romul şi mai amestecaţi câteva secunde. Se serveşte ornat cu frunze de mentă!

Enjoy your cocktail!

preluare:jamieoliver.com

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*