Ce faci de Ziua Femeii?

Distracţie, mâncare şi cadouri

Zambila in ghiveciFemeiile aşteaptă mici atenţii cu ocazia acestei zile deosebite. Bărbaţii doresc să ofere aceste mici atenţii, dar de multe ori se află în impas, pentru că nu ştiu exact ce să cumpere. Nu trebuie să vă cramponaţi la cadouri scumpe, intenţia este cea care contează. Pentru bărbaţii care doresc să achiziţioneze un cadou avem o sugestie în materie de parfumuri, cadou care va fi însoţit bineînţeles de un buchet frumos de flori. La capitolul flori sugerăm să alegeţi dintre cele de sezon precum freziile sau lalelele. În incursiunile noastre prin piaţă am descoperit faptul că preţurile la flori sunt destul de „piperate”, deci vă sugerăm să vă îndreptaţi atenţia către  un depozit care se ocupă cu distribuirea acestora. Nu trebuie să mizaţi neapărat pe buchete, puteţi să vă orientaţi şi spre florile în ghiveci, care îţi vor păstra prospeţimea pentru mai mult timp.

La capitolul flori în ghiveci vă sugerăm să optaţi pentru „Zambile”. Acestea au un miros persistent şi nu se vor ofili prea curând, iar la anul va înflori din nou. Pentru o astfel de achiziţie veţi scoate din buzunar între 25 şi 100 de lei, depinde de unde veţi achiziţiona aranjamentul.

În materie de parfumuri sugerăm „Lady Million” de la Paco Rabanne. Este o apă de toaletă cu o mireasmă jucăuşă, cu note suave, pe care îl va îndrăgi cu siguranţă; preţul porneşte de la 159 lei pentru 30ml. Îl puteţi achiziţiona de pe www.perfection.ro

 

Pentru doamnele şi domnişoarele care doresc să transforme această zi specială în ceva cu totul şi cu totul deosebit avem o sugestie delicioasă. Puteţi să organizaţi o mini petrecere chiar la voi acasă şi să serviţi invitaţilor ceva deosebit.

În acest sens vă sugerăm două reţete, una de aperitive şi una de desert.

Reţete delicioase de 8 Martie

Aperitiv delicios şi rapid

Ciuperci umplute cu Ricotta

Ciuperci umplute cu ricotta

Ingrediente pentru o porţie  şi mod de preparare:

100g de brânză Ricotta, sucul de la o lămâie, 1 chilli proaspăt – curăţat şi tăiat mărunt, sare de mare şi piper negru, 2 linguri de oregano, aprox. 200 g de parmesan, 5-6 ciuperci mari – spălate şi curăţate de piele, ulei de măsline extra virgin, câteva frunze de ruccola pentru decorat.

Preîncălziţi cuptorul la 220ºC/ sau treapta superioară la cuptorul cu gaz. Puneţi Ricotta într-un bol, împreună cu sucul de lămâie, chilli, puţină sare şi piper. Amestecaţi bine cu o lingură de lemn, până obţineţi o pastă moale, uşor spumoasă, după care adăugaţi orgegană şi o parte din parmesan. Treceţi ciupercile prin puţin ulei, sare şi piper după care le poziţionaţi într-o tavă suficient de încăpătoare şi le umpleţi cu grijă cu umplutura descrisă mai sus. Ciupercile vor sta la cuptor max. 15 minute după care pot fi servite. Presăraţi parmesan deasupra, cât timp sunt calde.

Tartă rapidă cu ciocolată şi pere

tarta dulce Ingrediente şi mod de preparare:

400g de foi pentru tartă, 2-3 pere mai mici – curăţate şi tăiate în felii subţiri, 4 linguri de zahăr brun, 300 g de frişcă, lichidă 200g de ciocolată cu 70% conţinut de cacao, 30 de g de unt nesărat

Dacă aveţi deja perele curăţate şi feliate, plasaţi-le pe o farfurie plată şi stropiţi-le cu zahăr brun. Le veţi lăsa astfel aprox. 2 minute după care le aşezaţi pe foaia de tartă. Daţi compoziţia la cuptor pentru aprox.18 minute, sau până observaţi culoarea aurie a acestora. Încălziţi frişca lichidă într-un vas până spre fierbere şi adăugaţi ciocolata mărunţită.  Amestecaţi până aceasta s-a topit în întregime şi adăugaţi zahărul rămas şi untul. Aşezaţi sosul delicios peste tartă, cu grijă însă pentru a nu curge şi lăsaţi să se răcească suficient, înainte de a o lăsa la frigider cel puţin 20 de minute.

Pofta buna!

sursa reţetei:jamieoliver.com

Related Posts with Thumbnails

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*