Delicii culinare

„Biscuiţi” din cartof cu somon afumat

Acest fel este un snack ideal atunci când ai invitaţi şi vrei să le oferi ceva special ca aperitiv sau pur şi simplu dacă simţi nevoia să mănânci ceva mai lejer. Este delicios, extrem de uşor de preparat şi nu vei regreta dacă încerci această reţetă.

Ingrediente şi mod de preparare:

330 g cartofi noi albi – curăţaţi, 2 cepe roşii tăiate în felii subţiri, sare de mare şi piper negru, o lingură de făină, 1 lingură unt, 5-6 ouă, 3 bucăţi file de somon afumat de cea mai bună calitate, 2 linguri de smântână, câteva frunzuliţe de creson.

Fierbeţi cartofii în apă cu sare, dar nu până devin complet moi. Strecuraţi apa, lăsaţi cartofii la răcit pentru a-i putea manevra, după care îi veţi da pe răzătoarea mare. Puneţi cartofii rezultaţi într-un bol, adăugaţi ceapa, asezonaţi cu sare şi piper, adăugaţi făina, untul şi amestecaţi bine. Lăsaţi compoziţia la rece ( în frigider) cel  mult o oră. Compoziţia de cartofi se împarte în 5-6 porţii egale, iar porţiile rezultate se vor prăji într-o tigaie cu unt cel mult 2-3 minute pe fiecare parte, după care le aşezaţi pe un platou şi le acoperiţi cu un capac pentru a rămâne calde. Ouăle se fierb moale.

Modalitatea de servire este extrem de simplă. Peste biscuiţii din cartofi se aşează câte o felie de somon afumat, iar deasupra se va aşeza oul fiert moale. Deasupra veţi adăuga 2 linguri de smântână şi veţi presăra câteva frunzuliţe de creson tăiat mărunt.

Poftă bună!

sursa reţetei:jamieoliver.com

Related Posts with Thumbnails
May 17th, 2010

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*