Delicii pentru weekend

Când e atât de cald afară nu prea ai poftă de mâncare sau ai vrea ceva light, dar nu mai ai idei. Printre rețetele care mi-au făcut cu ochiul se află o pastă de sfeclă. Semănă foarte mult cu un hummus și dacă o servești alături de o lipie făcută în casă devine o gustare absolut minunată. Rețeta este bineînțeles de la Jamie Oliver și nu este prima oară când mă inspiră să gătesc ceva propus de el.

Lipiile sunt extrem de ușor de preparat și sunt și ideale ca aperitiv sau la un picnic. Sunt ideale și dacă prepari un dip sau un sos guacamole dar merg ideal la acest humus atipic. Adăugând în humusul clasic adaugi și sfeclă roșie, transformi rețeta deja cunoscută înt-o alternativă care va fi bine venită. Și vei și impresiona pe deasupra.

Timp de preparare: 25 de minute plus răcire, dificultate scăzută
Valori nutriționale: 426 kcal per porție (porția este de 150g), grăsimi 24g, proteine 10,5g, carbohidrați 52,4g, fibre 9,6g
Ingrediente pentru humus: 250g năut, 180g sfeclă fiartă, 2 lămâi, 1 cățel de usturoi, ulei de măsline extra virgin, 1 lingură de iaurt.
Dacă folosești năut din conservă trebuie să îl scurgi foarte bine de apă. Poți folosi un robot de bucătărie în care pui toate ingredientele și le amesteci, adaugi treptat și o lingură de ulei de măsline și cățelul de usturoi. Dacă îți place cu mai mult usturoi poți pune 2 căței, ideea e să se simtă atât gustul de năut cât și cel de sfeclă. Poți folosi în loc de ulei de măsline și ulei de susan, este mai aromat. Sare poți adăuga după gust, dar nu exagera. Pentru servire îți propun să pui pasta obținută în mai multe boluri, după care să adaugi în fiecare o linguriță de iaurt și să amesteci ușor. Completează deasupra cu ulei măsline sau de susan și rade puțină coajă de lămâie pentru prospețime. Dacă nu ți-am făcut încă poftă cu această rețetă îți sugerez să o încerci, va deveni repede una din favoritele tale.
sursa rețetei: jamieoliver.com
Related Posts with Thumbnails
June 23rd, 2017

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*