E vreme de grătare…

Vremea de afară ne provoacă să ieşim din casă şi să ne refugiem undva în afara oraşului zgomotos, la o iarbă verde, să prăjim un mic, un grătar, să încercăm să evadăm în ultima zi din weekend sau dintr-o mini vacanţă bine meritată, din cotidianul urban. Aşa că, nu mai staţi pe gânduri, daţi o fugă la supermarket, pentru câteva cumpărături!

Costiţe de porc la grătar

costiţe de porc la grătar

Ingrediente şi mod de preparare:

Aveţi nevoie de costiţe de porc, uşor afumate, ulei de măsline – 3 linguri, sucul de la o lămâie, oregano – o linguriţă, rozmarin – o linguriţă, usturoi – 3 căţei, sare şi piper negru sau cayenne. Pisaţi într-un bol usturoiul cu puţină sare şi ulei de măsline. Adăugaţi oregano şi rozmarin şi amestecaţi bine compoziţia. La final adăugaţi piper şi dacă mai este necesar şi sare. Dacă vreţi costiţele crocante la exterior dar fragede la interior, adăugaţi o lingură de vin roşu sau de oţet balsamic. Costiţele se plasează pe grătarul încins. Cu ajutorul unei pensule, veţi unge pe rînd bucăţile de costiţă pe ambele părţi. Costiţele se prăjesc de regulă aprox. 8-9 minute pe fiecare parte, dar timpul diferă şi în funcţie de preferinţele celui ce le găteşte. Se servesc cu legume la grătar, sau cu o salată uşoară de crudităţi!

Poftă bună!

sursa reţetei:jamieoliver.com

Related Posts with Thumbnails
April 30th, 2012

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*