Mâncare sănătoasă

Broccoli cu beurre blanc

Broccoli cu beurre blanc

Beurre blanc este un sos franţuzesc, surprinzător de delicat şi care se potriveşte de minune cu orice tip de legumă verde, precum sparanghel, varză de Bruxelles sau broccoli. Acest sos în combinaţie cu broccoli are un gust minunat şi este o mâncare delicioasă, nu numai sănătoasă. Broccoli poate fi înlocuit de asemenea şi cu conopida.

Ingrediente şi mod de preparare:

– 200ml de vin al de cea mai bună calitate, o jumătate de ceapă roşie, curăţată şi tăiată extrem de mărunt, câteva frunzuliţe de pătrunjel şi câteva de tarhon (dacă aveţi, nu este o regulă) tăiate mărunt, o frunză de dafin, 4 boabe de puper negru, două capete de broccoli, 170g unt, sare de mare şi piper negru.

Puneţi vinul, ceapa, verdeţurile şi boabele de piper într-un vas mic şi aduceţi compoziţia la fierbere, apoi lăsaţi-o la foc mic până când va scădea cel puţin la jumătate şi îndepărtaţi vasul de pe foc. Primul pas spre a obţine un beurre blanc delicios este să strecuraţi vinul condimentat printr-o strecurătoare într-un vas rezistent la căldură. Vasul în care aţi turnat vinul se aşează peste un vas mai mare, care a fost în prealabil umplut cu apă şi pus la foc mic pe aragaz. Se amestecă treptat untul câte o bucăţică pe rând până îl folosiţi pe tot. Ideea de bază este să amestecaţi untul continuu şi să-l serviţi peste broccoli îmediat ce l-aţi luat de pe foc. Dacă lăsaţi sosul prea mult există posibilitatea de a se tăia.

În paralel aţi pus la fiert broccoli, a cărui secret este să-l lăsaţi suficient la fiert încât să fie moale, dar nu prea mult ca să transforme într-un terci inestetic.

Acest fel de mâncare sau aperitiv poate fi servit prietenilor la o petrecere sau dacă ai parte de invitaţi şi vrei să le oferi ceva gustos.

sursa reţetei:jamieoliver.com

Related Posts with Thumbnails
May 7th, 2010

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*