Mâncare sănătoasă…sau de post

Dacă ţii post merită să te răsfeţi cu o porţie absolut delicioasă de legume la tavă. O reţetă extrem de simplă şi rapidă, care va satisface papilele gustative a tuturor, chiar şi a mâncătorilor de carne…

Legume la tavă

În viziunea mea, este extrem de important să ştim cum se prepară legumele la tavă, dar mai ales ce trebuie să faci ca să îţi iasă delicioase. Pe de altă parte însă, această mâncare reprezintă o oază de sănătate, pentru că nu folosim deloc grăsime, doar puţin ulei de măsline. Unul dintre ingredientele esenţiale ale acestei tăvi cu lagume este cartoful şi cu siguranţă că sunt mulţi care iubesc cartofii la tavă. În plus, cartoful la tavă va fi un adevărat deliciu, crocant la exterior şi pufos la interior.

Ingrediente şi mod de preparare:

– 1,2 kg cartofi, 6 bucăţi de păstârnac, 6 morcovi, o măciulie de usturoi, câteva frunzuliţe de rozmarin, sare de mare şi piper negru, ulei de măsline

Curăţaţi legumele de coajă. Cartofii îi puteţi tăia în sferturi, iar morcovii şi păstârnacul de-a lungul în jumătate. Cartofii si morcovii se pun într-o oală cu apă la fiert, împreună cu sare, la foc mare. Când apa ajunge la fierbere adăugaţi şi păstârnacul şi mai fierbeţi încă 2 minute. Legumele se strecoară şi se lasă la răcit. Pregătiţi o tavă încăpătoare şi aşezaţi legume în aşa fel încât să acopere suprafaţa tăvii, dar să nu se suprapună între ele; legumele suprapuse nu vor avea ca rezultat o crustă crocantă ci vor rămâne moi. Presăraţi deasupra sare şi piper după gust, stropiţi cu puţin ulei de măsline şi lăsaţi-le la cuptor până ce observaţi că au o culoare uşor aurie. Legumele se pot lăsa la cuptor în funcţie de preferinţele fiecăruia.

Iar pentru cei gurmanzi care au nevoie de carne pe lângă această tavă delicioasă, recomandăm file de somon la grătar.

Poftă bună!

sursa reţetei:jamieoliver.com

Related Posts with Thumbnails
April 10th, 2012

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*