People – despre ambianță, perfecțiune și gourmet la superlativ

Vă povesteam zilele trecute despre experiența noastră extraordinară avută la People Pub– un local cochet și foarte primitor. Vreau să extind puțin materialul și să vă povestesc despre preparatele pe care le-am degustat acum câteva zile, despre atmosfera prietenoasă și despre oamenii minunați care au creat acest loc pentru noi și pentru cei care doresc să aibă o experiență culinară pe măsură.

După un eveniment de succes, Joie de Vivre Fiesta, unde am avut ocazia să degustăm vinurile lui Cristophe Chapillon și să degustăm preparate din bucătăria People Pub, ne-am reîntors aici pentru o seară alături de prieteni, de această dată la o poveste cu vinuri românești și preparate din meniul acestui local minunat, care a devenit foarte repede preferatul meu.

Seara a debutat cu Carassia, cunoscutul Blanc de Blancs Brut de la Carastelec și pot spune că am fost impresionată. Am continuat cu o Fetească Albă de la Liliac urmată de o Fetească Regală de la Stirbey, după care am dat startul vinurilor roșii. Feteasca Neagră de la crama Basilescu a fost o premieră pentru mine, urmat de Cantus Primus – un vin certificat ecologic. Am strecurat printre aceste minunății românești și un vin din Sicilia, Castello Solicchiata, un vin cu o poveste aparte care merită degustat și am încheiat cu Cuvee Alexandru de la Serve, din nou un vin deosebit din toate punctele de vedere, cu o istorie care nu va fi uitată (toate vinurile au fost prezentate pe scurt de Vlad Bibolar de la HappyWines).

Aperitive la People Pub

Aperitive la People Pub

Bineînțeles, alături de licoarea magică trebuie întotdeauna să servim fie aperitive fie un fel principal care să accentueze gustul minunat al vinului. Am servit brânzeturi fine și am ales din meniu ceea ce m-a atras foarte mult, mușchiuleț de porc servit pe un pat din piure de țelină, este absolut incredibil. Pentru că iubesc mâncarea și mă fascinează întotdeauna un plating bine realizat, am „torturat” lumea puțin înainte, pentru că am ținut neapărat să fotografiez aceste delicatese și vă sugerez cu căldură să veniți aici să degustați din meniul People Pub, fie că sunteți localnici sau doar în trecere prin Cluj-Napoca. Pot să spun cu sinceritate că aici arta este la ea acasă, iar cei ce realizează fiecare farfurie sunt artiști din toate punctele de vedere.

Felul meu favorit – Mușchiuleț de porc cu piure de telină

În plus am rămas plăcut surprinsă să aflu chiar de la oamenii minunați care dețin acest local faptul că majoritatea ingredientelor sunt aduse chiar din Italia pentru a respecta desigur calitatea și rețetele tradiționale.

Ambianța este una foarte frumoasă, muzica este bună, terasa este nemaipomenită. Lista poate continua, dar nu vreau să pun pe hârtie toate cuvintele care definesc perfecțiunea, îmi doresc să experimentați chiar voi.

de Ileana Bocu

Mulțumiri speciale: Vlad Bibolar de la HappyWines pentru atmosfera creată la această cină alături de prieteni

Related Posts with Thumbnails
September 27th, 2017

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*