Piept de raţă cu zahăr, mazăre şi asparagus

Mulţi oameni nu înţeleg principiul gătitului în tigaie. Când doreşti să prepari un piept de raţă sau de pui nu vei încălzi tigaia şi nu o vei umple cu legume după care să adaugi carnea. De ce? Dacă faci acest lucru legumele vor începe să fiarbă şi carnea va deveni moale în loc să devină crocantă.

Piept de raţă cu zahăr, mazăre şi asparagus

Timp de preparare: 35 de minute

410  kcal per porţie

Ingrediente pentru patru porţii

>> 4 x 200 g piept de raţă, 2 linguri de condimente: sare, piper, boia dulce de ardei in cantităţi variabile, 2 linguri cu ulei de floarea soarelui, 2 legături de asparagus, 2 legături de mazăre păstăi sau în cazul în care nu găsiţi se va folosi mazăre din borcan, 4 căţei de usturoi tăiat în felii subţiri, 1-3 ardei chilli de preferinţă roşi, curăţaţi şi tăiaţi felii, 2 bucăţele de ghimber, 4 portocale curăţate şi mărunţite, 1 lingură de miere, câteva frunzuliţe de mentă, 4 linguri cu sos de soia<<

Pentru început condimentaţi bine pieptul de raţă. Veţi observa că acesta are pe una din părţi un strat destul de gors de grăsime. Plasaţi pieptul într-o tigaie şi lăsaţi ca temperatura să crească treptat. Grăsimea se va topi astfel treptat şi se va transforma într-o fâşie crocantă. Gătiţi timp de aproximativ 12 minute după care puteţi să întoarceţi pieptul şi să-l mai prăjiţi încă 5 minute. După 20 de minute îndepărtaţi tigaia de pe foc şi plasaţi pieptul pe o farfurie. Puteţi să scurgeţi grăsimea de la pieptul de raţă, pentru că nu mai aveţi nevoie de ea. Adăugaţi în tigaia, care este deja încălzită legumele. Pentru a preveni ca acestea să se ardă adăugaţi încă o lingură sau două de ulei, depinde de cantitatea compoziţiei. Adăugaţi asparagusul, zahărul, amestecaţi bine după care puteţi adăuga usturoiul, ardeiul şi ghimbirul. Continuaţi să le gătiţi cel puţin două minute, până asparagusul se înmoaie puţin.

Între timp puteţi pregăti pieptul de raţă. Tăiaţi-l în făşii subţiri şi plasaţi-l într-o  tigaie preîncălzită, pentru a se prăji pentru aproximativ 10 minute. Când legumele sunt gata adăugaţi peste ele portocalele, câteva frunzuliţe de mentă şi sosul de soia şi amestecaţi bine. Compoziţia se aşează pe o farfurie întinsă, iar deasupra se plasează carnea de raţă.

sursa reţetei:jamieoliver.com

Related Posts with Thumbnails
August 26th, 2009

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*