Poftă de paste?

Pasta Peperonata

Acest meniu de paste este excepţional pentru veţi folosi paste de tip rigatoni, care sunt ceva mai robuste, atât ca formă cât şi ca textură. Este un fel care poate fi servit la prânz sau la o cină, sau ca şi snack la locul de muncă. Adăugarea de mascarpone sau smântână dulce este un plus de savoare, dar poţi să faci excepţie de la aceste ingrediente dacă nu îţi surâd, deşi vor oferi uns sos absolut delicios.

Ingrediente şi mod de preparare:

2 pepperoni, tăiaţi şi curăţaţi de seminţe, 2 ardei galbeni sau verzi, tăiaţi şi curăţaţi, ulei de măsline extra virgin, sare de mare şi piper negru, 2 cepe roşii curăţate şi tăiate felii, 2 căţei de usturoi curăţaţi şi tăiaţi felii, pătrunjel proaspăt mărunţit, 2 linguri de oţet balsamic, 200g de parmesan, opţional – 2 linguri de mascarpone sau smântână dulce, 500g  paste rigatoni (se pot folosi atât penne cât şi spaghette pentru această reţetă)

Puneţi pepperoni într-o tigaie încăpătoare cu puţin ulei de măsline şi un strop de sare şi piper. Puneţi un capac şi lăsaţi la foc foarte mic timp de 15 minute până se înmoaie. Nu vă grăbiţi, este recomandat chiar să vă uitaţi pe ceas. Astfel, aroma din pepperoni va fi scoasă puternic în evidenţă. Adăugaţi ceapa roşie şi gătiţi în continuare timp de 15 minute. Adăugaţi apoi usturoiul şi pătrunjelul şi amestecaţi ingredientele şi le gătiţi maxim 3 minute. Asezonaţi după gust cu sare şi piper dacă mai este necesar. Adăugaţi oţetul balsamic, care se va evapora practic foarte repede, deci amestecaţi-l repede cu ingredientele din tigaie. Adăugaţi 100g de parmesan, aprox. 2-3 linguri şi mascarpone sau smântâna dulce în cantităţile sugerate mai sus. Amestecaţi pentru omogenizare şi lăsaţi la foc mic.

Între timp pregătiţi vasul cu apă, sare şi o lingură cu ulei de măsline la fiert. Pastele se vor adăuga în apa care clocoteşte şi se gătesc conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Când sunt gata le strecuraţi şi le turnaţi într-un bol încăpător. Peste ele adăugaţi sosul pe care l-aţi preparat anterior. Pentru o omogenizare completă vă sugerăm să mai adăugaţi o linguriţă de ulei de măsline. Se serveşte cu parmesan.

Poftă bună!

preluare:jamieoliver.com

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*