Pui la grătar cu lămâie şi oregano

Pui la gratar cu lamaie si oregano Acest meniu are toate ingredeintele esenţiale pentru o alimentaţie sănătoasă: carne, legume dar se poate opta şi pentru un desert delicios cu ciocolată. Dacă doriţi să serviţi puiul cu o salată, vă sugerăm să o pregătiţi cu o zi înainte de grill şi să lăsaţi legumele într-o marinată delicioasă, care, vă asigurăm va oferi un plus de savoare.

Timp de preparare: 15 minute

Total: 1 oră şi 15 minute

Nr. de kcal per porţie: 267

Ingrediente pentru 8 porţii:

> Sucul de la o lămâie, pulpă de lămâie, frunze de oregano mărunţite, 2 linguri cu ulei de măsline, sare şi piper negru, 1 kg pulpe de pui,

4 lămâi tăiate în jumătate

Mod de preparare:

1 Se prepară marinata!

Amestecaţi într-un bol sucul şi pulpa de lămâie, oregano, ulei de măsline, 1 lingură de sare şi o linguriţă de piper negru măcinat. Plasaţi pulpele într-un bol încăpător, sau pe un platou după care, cu ajutorul unei pensule, ungeţi pulpele cu marinata pe ambele părţi. Lăsaţi aproximativ 30 de minute pentru ca gustul să pătrundă carnea de pui. Depinde de cum pregătiţi grătarul, trebuie să fiţi atenţi la un lucru: carnea de pui, în special pulpele se ard cu uşurinţă şi dacă nu sunteţi atenţi veţi obţine un gust amar. Dacă faceţi focul cu ajutorul cărbunilor vă sugerăm să-l lăsaţi să se domolească pentru a evita arderea. Aceşlaşi lucru este valabil şi la focul cu lemn. Puiul se prăjeşte apriximativ 40 de minute, timp în care îl veţi întoarce constant. Între timp puteţi prepara garnitura, care este foarte simplă şi vă ia foarte puţin timp. În funcţie de legumele pe care le agreaţi puteţi să optaţi pentru legume la grătar, gratinate cu puţin parmesan pentru savoare. Vinetele se taie în felii de aproximativ 1 c grosime, se stropesc cu puţin ulei de măsline, sare, piper şi oregano. La fel se poate proceda şi cu ciupercile, care trebuie curăţate în prealabil şi îndepărtat cotorul. Ardeii sunt absolut delicioşi şi ceapa prăjită este senzaţională.

sursa reţetei:jamieoliver.com

Related Posts with Thumbnails
August 26th, 2009

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*