Reţeta de weekend

Pulpe de pui la cuptor cu plante aromatice

Această reţetă este ideală pentru weekend, iar partea bună este că poate fi preparată foarte ușor.

Ingrediente şi mod de preparare:

4-6 pulpe de pui, să nu fie foarte mari, pentru a se pătrunde foarte bine, sare de mare şi piper negru, un mănunchi de busuioc proaspăt, câteva frunzuliţe de rozmarin, roşii cherry de culoare roşie dar şi câteva galbene dacă găsiţi, 8 căţei de usturoi, curăţaţi şi tăiaţi în jumătate, un chilli roşu tăiat foarte mărunt, ulei de măsline

Opţional: dacă doriţi o garnitură, puteţi să optaţi fie pentru cartofi ţărăneşti, sau pur şi simplu natur, stropiţi doar puţin ulei de măsline şi condimentaţi cu sare şi piper cayenne.

Preîncălziţi cuptorul la 180°C, trapta superioară la cuptorul cu gaz. Asezonaţi pulpele, după care le aşezaţi într-o tavă de friptură sau într-o oală rezistentă la căldură. Adăugaţi plantele aromatice şi roşiile tăiate fiecare în jumătăţi, iar la final aruncaţi printre pulpe usturoiul şi stropiţi cu ulei de măsline. Amestecaţi puţin conţinutul, cât să vă asiguraţi că uleiul a ajuns pe fiecare pulpă, iar frunzele de plante să rămână mai la suprafaţă. Încercaţi să împingeţi roşiile la bază, pentru a oferi şi protecţie împortiva arderii. Lăsaţi la cuptor aproximativ o oră şi 20 de minute. După aproximativ 15 minute stropiţi compoziţia cu 50 ml apă rece şi reduceţi din temperatură. Carnea va veni jos de pe os absolut senzaţional, iar aromele de busuioc şi rozmarin vor face din acest fel de mâncare un adevărat festin.

Poftă bună!

preluare:jamieoliver.com

Related Posts with Thumbnails

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*