Reţetă delicioasă

Cartofi copţi cu usturoi, bacon şi cimbru

Cine nu iubeşte cartofii copţi la cuptor? Reţeta de mai jos vă propune un mod ceva mai inedit de a pregăti acest deliciu culinar.

Ingrediente şi mod de preparare:

2 căţei de usturoi, 4 linguri de unt, piper negru şi sare de mare, 8 cartofi mari spălaţi extrem de bine, dar necurăţaţi, 8 felii de bacon de cea mai bună calitate, frunze de cimbru

Cuptorul cu gaz poate fi preîncălzit pe treapta superioară, la fel şi cel electric. Dacă pregătiţi aceşti cartofi  la un grătar în aer liber puteţi să-i lăsaţi în jar. Pisaţi usturoiul cu ajutoul unui mojar şi amestecaţi-l bine cu untul până obţineţi o pastă moale. Asezonaţi cu puţină sare şi piper, pentru că bacon-ul este de obicei ceva mai sărat. Tăiaţi fiecare cartof în 8 felii. fiecare felie va fi unsă cu amestecul de unt şi usturoi şi veţi plasa între fiecare felie de cartof o felie de bacon şi presăraţi şi câteva frunzuliţe de cimbru. Compoziţia se va înveli în folie de aluminiu; repetaţi procedura pentru fiecare cartof în parte. cartofii se lasă la cuptor aproximativ o oră şi jumătate. În cazul în care îi preparaţi afară, aceştia s-ar putea să fie gata mai repede.  Când timpul se apropie de final, veţi înţepa uşor folia de aluminiu cu o furculiţă pentru a lăsa aerul cald să iasă. Cartofii se servesc calzi şi se poate adăuga după preferinţe şi unt extra deasupra.

Poftă bună!

preluare:jamieoliver.com

Related Posts with Thumbnails
January 23rd, 2012

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*