Reţete culinare pentru a-ţi reveni după Paşti

De sărbători ai degustat din toate felurile posibile şi simţi că ai nevoie de o pauză. Nu trebuie să-ţi tai însă complet raţia de mâncare ci doar să reduci puţin din aportul caloric pentru a echilibra cu ceea ce ai consumat de sărbători. Astfel propunem două reţete extrem de simple şi uşoare, care nu necesită un timp îndelungat pentru pregătire şi sunt extrem de gustoase.

Pentru primul fel vă recomandăm o salată uşoară cu somon şi clementine, iar ca desert, o prăjitură pufoasă şi fină, extrem de uşor de preparat.

Somon cu clementine

somon cu clementine

Ingrediente şi mod de preparare:

600 g somon afumat feliat subţire, 2 legături de salată ruccola şi creson de grădină, 10 clementine curăţate şi feliate subţire, sare de mare şi piper negru, ulei de măsline extravirgin şi o lămâie tăiată în felii groase.

Aşezaţi feliile de somon pe farfuria de servire. Amestecaţi într-un bol ruccola, cresonul şi feliile de clementine şi condimentaţi cu sare şi piper şi ulei de măsline. Amestecaţi pentru a se întrepătrunde gusturile după care aşezaţi salata peste somon şi serviţi alături şi feliile de lămâie.

Prăjitură cu migdale şi mac

prajitura cu migdale si mac

Ingrediente şi mod de preparare:

120g unt + aprox 15 g extra, 120g zahăr brun + aprox o linguriţă extra, 4 ouă mari separate, 60 g făină, 120g migdale, 2 linguri de lapte, 75g seminţe de mac, 50g zahăr pudră, sucul de la 2 lămâi, creme fraiche sau frişcă pentru servire.

Preîncălziţi cuptorul la 180ºC respectiv treapta superioară la cuptorul cu gaz. Ungeţi o formă de prăjitură de aprox. 20 cm cu unt. Puneţi untul şi zahărul într-un bol şi amestecaţi-l până devine spumos. Adăugaţi gălbenuşul de ouă pe rând, în timp ce amestecaţi în continuare cu mixerul şi sucul de la cele două lămâi. Când compoziţia a devenit moale şi pufoasă adăugaţi făina şi migdalele şi la final laptele. Nu amestecaţi foarte tare şi adăugaţi şi semineţele de mac.

Între timp veţi bate albuşul de la ouă până veţi obţine o spumă tare, apoi adăugaţi încă o lingură de zahăr şi bateţi în continuare. Cu ajutorul unei linguri veţi adăuga din spuma de ou câte o lingură în compoziţia preparată anterior, până aţi amestecat-o pe toată. Compoziţia rezultată se toarnă în forma de prăjitură, se dă la cuptor, după ce aţi redus în prealabil din intensitatea căldurii şi o lăsaţi pentru aproximativ 45 de minute până când primeşte o culoare frumoasă aurie şi a crescut bineînţeles.  După ce este gata trebuie să o lăsaţi la răcit. Înainte de servire presăraţi zahăr pudră şi câte o linguriţă de frişcă.

 

Pofta buna!

sursa reţetei:jamieoliver.com

Related Posts with Thumbnails
April 26th, 2011

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*