Reţete delicioase

Salată cu somon prăjit

Ce poate fi mai revigorant şi mai sănătos decât o salată cu somon? Acest tip de peşte cu o carne de culoare uşor rozulie are un gust absolut senzaţional şi conţine o mulţime de substanţe benefice organismului.

Salată cu somon prăjit

Ingrediente şi mod de preparare:

4 bucăţi file de somon de aprox. 200g fiecare, ulei de măsline, sucul de la 2 lămâi, sare de mare şi piper negru, 1 căţel de usturoi – curăţat şi feliat, 2 linguri de maioneză de cea mai bună calitate, 450g cartofi noi – de preferinţă cât mai mici şi rotunzi, 150g mazăre verde – fiartă şi lăsată la răcit, câteva frunzuliţe de mentă şi busuioc

Preîncălziţi cuptorul la 200ºC sau treapta superioară la cuptorul cu gaz. Ungeţi fileul de somon cu puţin ulei de măsline şi suc de lămâie, sare şi piper. Aşezaţi-le pe o folie de aluminiu într-o tigaie şi lăsaţi-le la cuptor timp de 15-20 de minute. După ce aţi scos tigaia din cuptor, lăsaţi fileul la răcit.

Între timp, pisaţi usturoiul şi amestecaţi-l cu maioneza, cu sare şi piper, puţin suc de lămâie şi un strop de piper cayenne, dacă aveţi. Cartofii, care au fost fierţi în prealabil se amestecă într-un bol împreună cu mazărea şi se asezonează cu puţin ulei de măsline, suc de lămâie, sare şi piper. Adăugaţi şi busuiocul şi menta. Compoziţia se împarte pe patru farfurii, iar deasupra se adaugă fileul de somon, în bucăţi mai mari. Dressingul de maioneză şi usturoi se serveşte deasupra.

Tip: dacă nu îţi place usturoiul în maioneză, încearcă să-l înlocuieşti, adăugând în maioneză o linguriţă de muştar.


Poftă bună!

preluare:jamieoliver.com

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.