Reţete delicioase: paste cu pui şi ciuperci

Pastele cu ciuperci şi cu pui vor oferi nu numai o masă copioasă, ci reprezinta un deliciu culinar excepţional care te va încânta atât pe tine, cât şi pe prietenii pe care îţi sugerăm să îi inviţi la masă. Reţeta este extrem de simplu de realizat şi nu îţi va lua foarte mult timp.

paste cu pui si ciuperci

Ingrediente şi mod de preparare:

– aprox. 200g de ciuperci chinezeşti, de preferinţă uscate, ulei de măsline, 4 felii piept de pui dezosat – tăiat fie cuburi, fie în fâşii lungi, sare de mare şi piper negru, ciuperci champignon aprox.150g – tăiate mărunt, 1 pahar vin alb, 500 g paste (spaghetti), 2 căni de frişcă lichidă, 150g de parmesan ras, câteva frunzuliţe de bucuioc proaspăt, ulei de măsline extravirgin.

Preîncălziţi cuptorul la 200 grade C. Puneţi ciupercile chinezeşti într-un bol şi turnaţi apă clocotită desupra, cât să le acopere, apoi lăsaţi-le la o parte pentru câteva minute. Pregătiţi o tigaie de teflon suficient de încăpătoare şi stropiţi-o cu câteva picături de ulei de măsline. Condimentaţi puiul cu sare şi piper şi prăjiţi-l în tigaie. Strecuraţi ciupercile chinezeşti de apă şi adăugaţi-le în tigaie împreună cu câţiva căţei de usturoi pe care i-aţi pisat în prealabil, iar după câteva minute adăugaţi şi restul de ciuperci champignon. Adăugaţi vinul peste ingrediente, iar dacă nu vi se pare suficient mai adăugaţi câteva linguri din apa în care au stat ciupercile chinezeşti.

Între timp fierbeţi pastele într-o cantitate suficientă de apă cu sare şi ulei de măsline, conform instrucţiunilor de pe pachet. În tigaia de pe arzător veţi adăuga şi frişca lichidă, amestecaţi bine, după care opriţi arzătorul. Asezonaţi bine cu sare şi piper şi adăugaţi la final pastele pe care le-aţi strecurat în prealabil. Adăugaţi trei părţi din cantitatea de parmesan ras, precum şi busuiocul şi amestecaţi bine. Transferaţi întreaga compoziţie într-o tavă, presăraţi deasupra parmesanul rămas şi lăsaţi compoziţia la cuptor până când parmesanul se topeşte şi compoziţia primeşte o culoare uşor aurie.

La servire puteţi presăra parmesan extra.

Poftă bună!

sursa reţetei:jamieoliver.com

Related Posts with Thumbnails
May 10th, 2010

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*