Reţete delicioase

Ciuperci cremoase

Acest fel este considerat un snack mic sau chiar un aperitiv şi este extrem de delicios. Dacă aţi petrecut un weekend în compania grătarelor şi a mâncărurilor grele, atunci este momentul să luaţi o pauză de două trei zile şi să consumaţi hrană ceva mai lejeră, pentru a diminua puţin excesul de colesterol. De multe ori ciupercile sunt considerate foarte bune  într-o cură de două zile, pentru a ajuta organismul să se refacă. Atenţie – nu vorbim de o dietă, ci doar de o refacere a organismului.

ciuperci cremoase

Jamie Oliver propune o reţetă extrem de uşoară pe care ne îndeamnă să o încercăm cu încredere. Dacă majoritatea oamenilor preferă să consume ciuperci champignon, trebuie să ştiţi că cele sălbatice au o aromă mult mai mare şi pot fi achiziţionate de la sere sau de la producători. Un sote simplu ar consta în călirea ciupercilor într-o tigaie din teflon, cu puţin unt, ulei de măsline, sare, piper şi condimente mediteraneene, dar dacă adaugi la acest sote minunat şi o lingură- două de sântână sau chiar frişcă lichidă, vei obţine un deliciu fabulos, datorită sucului natural care iese din ciuperci în urma expunerii la căldură. Acest delicu poate fi combinat dacă nu te înduri să-l serveşi doar cu felii de pâne prăjită, alături de un piept de pui gătit la grătar sau ca sos adiţional la o lasagna sau la paste.

Ingrediente şi mod de preparare:

– o franzelă de pâine – de preferinţă multicereal sau de secară pentru servire, 350g de ciuperci – aveţi la alegere  ciupercile champignon de culoare brună sau orice alt tip de ciupercă, 30g unt, ulei de măsline, o ceapă roşie tăiată foarte mărunt, sare de mare şi piper negru, 150 ml frişcă lichidă sau 200g de smântână, o lămâie.

Preîncălziţi cuptorul la treapta cea mai joasă şi puneţi pâinea la încălzit. Într-o tigaie de teflon veţi pune untul la încălzit. Imediat cum va începe să se încălzească şi să facă spumă veţi adăuga ceapa tăiată mărunt, ciupercile, sare şi piper. Amestecaţi bine şi lăsaţi la călit maxim 8 minute, sau până ce observaţi faptul că ceapa s-a înmuiat iar ciupercile au devenit uşor maronii. După maxim 10 minute puteţi adăuga frişca lichidă sau smântâna, amestecaţi bine şi gătiţi în continuare maxim un minut pentru omogenizare. Adăugaţi zeamă de lămâie şi mai adăugaţi sare şi piper după gust dacă este necesar. Scoateţi pâinea de la cuptor şi tăiaţi-o în bucăţi mari.

Poftă bună!

* Se poate adăuga deasupra acestui sote o „ploaie” de pătrunjel proaspăt tocat mărunt

sursa reţetei:jamieoliver.com

Related Posts with Thumbnails
May 3rd, 2010

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*