Rețete sațioase

Ce poți mânca la micul dejun

Omletă cu cartofi şi chorizzo

Această omletă este o îmbinare armonioasă între o tortilla spaniolă şi o fritatta italienească. Spaniolă pentru că vom folosi o specialitate care provine din această ţară – chorizzo şi puţin italienească, pentru că este ideal să o finisezi în cuptor pentru a deveni mai pufoasă. În plus are absolut toate ingredientele necesare pentru a obţine o masă consistentă şi să ne luăm aportul de nutrienţi pentru întreaga zi.

omletă cu cartofi și chorizzo

Ingrediente şi mod de preparare:

4 cartofi noi mici curăţaţi şi tăiaţi în cuburi foarte mărunte, sare de mare şi piper negru, 6 ouă mari, aprox. 350 g de chorizzo tăiat în felii, sucul de la o lămâie, ulei de măsline extra virgin, frunze de pătrunjel.

Preîncălziţi cuptorul, după care aşezaţi pe aragaz un vas cu apă şi lăsaţi cartofii la fiert. Ouăle se bat bine într-un bol, se asezonează cu sare şi cu piper şi se lasă deoparte. Luaţi o tigaie încăpătoare de teflon, şi căliţi întreaga cantitate de chorizzo împreună cu cartofii fierţi, pe care i-aţi scurs în prealabil de apă. Când observaţi culoarea frumoasă şi aurie, îndepărtaţi tigaia de pe arzător. Amestecaţi chorizzo şi cartofii împreună cu ouăle, după care puneţi toată compoziţia într-o tavă şi lăsaţi la cuptor până veţi observa culoarea arămie de la suprafaţă. În timp ce omleta este la cuptor, tăiaţi o ceapă albă în rondele foarte subţiri şi amestecaţi-o cu sucul de lămie, cu sare şi piper. Se presară pe alocuri când omleta este gata.

Poftă bună!

preluare:jamieoliver.com

Related Posts with Thumbnails
April 21st, 2012

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*