Spirit mediteranean

Salată grecească

salata greceasca

O salată grecească este exact ceea ce ai nevoie acum, pentru că îţi oferă un plus de vitamine foarte important şi-ţi întăreşte organismul, în plus este saţioasă. Cei ce aţi avut fericita ocazie să degustaţi acest tip de salată chiar la ea acasă, atunci ştiţi foarte bine că atunci când e făcută corect şi cum trebuie este absolut demenţială. Trucul este simplu, trebuie doar să fii atent la câteva detalii mici, care însă vor face diferenţa. De aceea este foarte important cum alegi ingredientele, anume: roşii zemoase, ulei de măsline de calitate, măsline frumoase, o feta cremoasă şi fină şi condimente şi ierburi.

Ingrediente şi mod de preparare:

– două roşii medii, 200 g roşii cherry, 1 ceapă roşie medie – curăţată, 1 castravete, 1 ardei iute verde, câteva frunzuliţe de mărar, câteva frunzuliţe de mentă, aprox. 60g măsline negre fără sâmbure, sare de mare, o lingură de oţet balsamic, 3 linguri cu ulei de măsline extra virgin – de calitate superioară, 200g brânză feta, 1 linguriţă oregano

Roşiile de dimensiune medie se taie cuburi, iar cele cherry în jumătate, după care le puneţi într-un bol încăpător. Ceapa se taie în jumătate, după care se feliază cât se poate de subţire şi se adaugă la roşii. Spălaţi bine castravetele şi feliaţi-l, fără a îndepărta coaja acestuia. Ardeiul iute se spală bine şi se curăţă în intrior de seminţe, după care poate fi tăiat fie rondele fie cubuleţe, în funcţie de preferinţe. Mărarul şi frunzele de mentă se mărunţesc şi se adaugă peste legume, la fel se procedează şi cu măslinele. Adăugaţi un vârf de cuţit de sare, oţetul balsamic şi uleiul de măsline şi amestecaţi bine, fie cu mâna ( aşa se procedează în mod tradiţional ), fie cu o lingură mare pentru salată.

Ca modalitate de servire sugerăm folosirea unei farfurii adânci, în care puneţi salata. Brânza feta se va plasa deasupra, sub forma unei felii groase, se mai pot adăuga câteva frunzuliţe de mentă şi câţiva stropi de ulei de măsline. Salata este gata!

Poftă bună!

sursa reţetei:jamieoliver.com

Related Posts with Thumbnails
April 26th, 2010

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*