Girl`s night in

Pregăteşti o seară cu fetele? Atunci trebuie să scoţi şi câteva reţete din cartea cu bucate

colaj

1 Pentru început – o salată uşoară cu pui

salată cu pui

Ingrediente pentru 4 porţii:

Pentru pui

1 kg de piept de pui, piper negru boabe, 50g migdale

Pentru sos

2 linguri de iaurt gras, 3 linguri de maioneză, sucul de la două lămâi, 1 castravete curăţat şi tăiat cubuleţe, frunze de busuioc proaspăt

Pentru servire: câteva frunze de salată verde

Cum se prepară:

Se taie pieptul de pui în felii subţiri şi se aşează într-o tigaie, împreună cu câteva boabe de piper negru. Se dă la foc mic aproximativ 2-3 minute pentru a se căli puţin, după care se acoperă cu aprox. 200 ml de apă şi se lasă la foc potrivit timp de 40 de minute. Ideal ar fi să lăsaţi puiul la răcit în acest sos, dar dacă nu vă permite timpul scoateţi feliile de carne şi le aşezaţi pe un platou. Între timp puteţi căli migdalele cu câteve rondele de ceapă pentru aproximativ 7 minute. Pentru prepararea sosului amestecaţi într-un bol încăpător iaurtul cu maioneza şi cu sucul de lămâie. Adăugaţi castravetele, ceapa şi migdalele călite în prealabil şi amestecaţi bine.

Pentru servire plasaţi pe farfurii frunzele de salaltă şi aşezaţi deasupra feliile de pui. Adăugaţi sosul deasupra şi aruncaţi frunzele de busuioc.

2 Felul principal – cine spune că ar merge nişte clătite umplute?

Clătite umplute

Pont!

Ar fi bine să ai clătitele  pregătite în prealabil. Poţi folosi aluatul obişnuit de la clătite, cu mici modificări însă, a nu se pune zahăr în aluat şi a se adăuga mai multă apă în loc de lapte; astfel clătitele vor ieşi mai crocante asemeni unor lipii.

Ingrediente pentru umplutură – 4 porţii:

400 g carne de viţel, 2 ardei graşi, o ceapă – roşie de preferinţă, sos pesto, ulei de măsline, limete pentru decorat

Cum se prepară:

Într-o tigaie încăpătoare se pune la călit ceapa, tăiată rondele. După aproximativ 5 minute se adaugă ardeiul tăiat tot rondele şi se lasă în continuare la călit. Carnea de viţel se taie în felii foarte subţiri şi se adaugă în tigaie. Puteţi să adaugaţi puţină sare, dar nu exageraţi pentru că sosul pesto conţine sare şi alte condimente. Se lasă la prăjit aprox. 12 minute, amestecând continuu pentru a nu se arde. Când este gata se ia tigaia de pe foc, iar conţinutul se împarte pe clătitele pregătite în prealabil şi pe care aţi pus o linguriţă de sos pesto.

3 Un desert demn de o seară cu fetele – Wafe cu banane

stroopwafels crispy cu banane caramelizate Hint! Atenţie, este sugerabil să se folosească wafele tradiţionale olandeze denumite Stroopwafel, pentru că au un gust deosebit. La noi nu se găsesc din păcate cele originale, doar varianta cu etichetă românească, care nu au acelaşi gust, dar dacă poţi trece peste asta, atunci nu e absolut nici o problemă; sau poţi folosi în loc de wafe, celebrele gofre belgiene, pe care le găsesşti cam în orice supermarket.

Ingrediente pentru multe persoane:

2 pachete de wafe sau 3 de gofre, 4 banane mari, 200g unt, 1 lingură de zahăr brun, 20ml rom

Cum se prepară:

Se iau wafele/gofrele şi se aşează într-o tavă suficient de încăpătoare. Se lasă la cuptor pentru a se încălzi, la foc mic, timp de 5-6 minute. Între timp de aşează pe arzător o tigaie în care se pun la topit 200g de unt. Când acesta începe să facă spumă se adaugă bananele tăiate felii sau rondele şi o lingură de zahăr brun. Se călesc bananele în unt timp de două minute după care se ia tigaia de pe foc. Adăugaţi 2 linguri de rom pentru gust şi amestecaţi.

Cum se serveşte:

Fie se servesc wafele/gofrele pe o farfurioară de desert iar într-un bol se aşează bananele, fie se aşează wafele/gofrele şi se plasează deasupra lor bananele.

4 Ce beau fetele

Cocktail special O petrecere fără un cocktail deosebit? Nu se poate

Dacă ai un shaker esti deja barman. Adaugă în shaker 50 ml vodka, 10 ml sirop de vişine, 1 lingură dulceaţă de coacăze şi, evident gheaţă. Se amestecă bine şi e gata de servire.

Petrecere plăcută!!!

sursa reţetei:jamieoliver.com

Related Posts with Thumbnails
October 13th, 2009

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*