Primăvara sănătoasă

Rețetele delicioase, ușor de preparat și sațioase trebuie să își facă loc în dieta zilnică, mai ales că începe sezonul legumelor proaspete. Până una alta însă ne putem răsfăța cu o rețetă specială pe bază de făină integrală. Este ușor de preparat și poate fi o variantă bună de gustare și în cazul în care aveți invitați.

Durata de preparare: 30 de minute

Dificultate: mică

Valori nutritive pe porție: 600 kcal, grăsimi: 24g, proteine: 32g; carbohidrați: 70g, 8,9g.

Ingrediente:

  • 200 g făină integrală spelta plus extra pentru pudrare
  • 2 lingurițe praf de copt fără gluten
  • 100ml apă
  • ½ linguriță sare
  • ¼ linguriță zahăr
  • 100 ml lapte bătut
  • 1 ulei de floarea soarelui presat la rece
  • 1 ou organic
  • 1ceapă verde
  • somon afumat de calitate
  • 150g brânză ricotta
  • 50g  ruccola
  • 2 lingurițe capere
  • 1 lingură cu zeamă de lămâie

Mod de preparare:

  1. Preîncălziți cuptorul la 200ºC sau treapta superioară la cuptorul cu gaz.
  2. Amestecați făina cu praful de copt, sarea și zahărul. Separat amestecați laptele bătut cu uleiul de floarea soarelui presat la rece, cu oul și cu apa, după care adăugați combinația în bolul cu făină și continuați să frământați până la omogenizare.
  3. Pe o suprafață pudrată cu făină începeți să întindeți aluatul. Este ideal dacă aveți în casă o tavă specială pentru pizza. De asemenea puteți să lăsați blatul mai gros, sau mai subțire după preferințe.
  4. Curățați ceapa verde și tăiați-o rondele.
  5. Aluatul se lasă la cuptor 15 minute, după care se scoate pe o suprafață de lemn. Se adaugă ceapa verde rondele, ricotta și sominul. Se poate adăuga deasupra piper și bineînțeles sucul de la lămaie.

Pofta bună!

Uleiuri presate la rece de cea mai bună calitate găsiți aici: perfection.ro

sursa rețetei: jamieoliver.com

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*