Reţeta de weekend

Dacă ai chef şi timp să prepari ceva gustos te invităm să încerci două reţete foarte simple, iar dacă te pregăteşti de o mini petrecere sau ai pur şi simplu chef să-ţi inviţi prietenii la masă, atunci crede-ne pe cuvânt, că vor rămâne impresionaţi.

Crostini gustoase cu mozarella, chilli şi lămâie

Crostini gustoase cu mozarella, chilli şi lămâie

Timp de preparare: 20 de minute

Valoare energetică: 224 de kcal/porţie – porţia = 5 bucăţi

Ingrediente:

pâine ciabatta – o găseşti în supermarket, sau orice altă pâine neagră, de exemplu o baghetă, dar nu feliată!; câţiva căţei de usturoi, ulei de măsline extravirgin, mozzarella – aprox. 2 bucăţi mari (din pungă), sare şi piper negru, un chilli curăţat, câteva frunze de busuioc, o lămâie (sucul)

Există două variante pentru a pregăti pâinea: fie o porţionezi şi o prăjeşti într-un sandwich-maker timp de aprox 6 minute, fie foloseşti un grătar din teflon pe care îl aşezi pe aragaz. După ce feliile porţionate au o culoare uşor maronie le freci foarte bine cu usturoi după care le stropeşti cu puţin ulei de măsline. Mozarella se porţionează în bucăţele şi se plasează pe feliile de ciabata, se asezonează cu sare (atenţie, mozzarella din pungă nu este sărată) şi piper negru şi se „aruncă” deasupra felii subţiri de chilli şi frunzuliţele de busuioc. Se mai pot arunca câţiva stropi de ulei de măsline peste întreg ansamblul şi se stropeşte la final cu sucul stors din lămâie.

Coaste de porc în stil „old school” cu mere şi salvie

Costite de porc in stil old school cu mere si salvie

Timp de preparare: 40 de minute

Valoare energetică: 390 kcal/porţie

Ingrediente pentru 4 porţii:

4 bucăţi de costiţă de porc, uşor afumată, de aprox. 250 g fiecare; sare de mare şi piper negru; ulei de măsline, 2 mere tăiate în 8 felii, o legătură de salvie, după preferinţe sau opţional se poate adăuga la final puţin parmesan pentru gust.

Preîncălziţi cuptorul la 200 ºC sau pe treapta superioară a cuptorului cu gaz. Înainte de a poziţiona feliile în tavă, crestaţi-le uşor. Astfel, carnea se va înmuia şi grăsimea se va topi. Costiţele le asezonaţi doar cu sare şi piper negru. Luaţi o tigaie din teflon, stropiţi-o cu ulei de măsline şi prăjiţi costiţele timp de 3 minute pe fiecare parte . După această operaţie puneţi costiţele într-o tavă şi adăugaţi puţin din uleiul în care le-aţi prăjit anterior. Se adaugă şi o lingură de unt pentru aromă şi pentru gust. Printre bucăţile de costiţă puteţi plasa feliile de mere pentru a se căli puţin. Daţi comnpoziţia la cuptor până observaţi culoarea uşor aurie a merelor. Scoate-ţi tava din cuptor şi plasaţi câte două felii de măr pe fiecare costiţă, adăugaţi câteva frunzuliţe de salvie în ploaie şi puteţi presăra parmesan. Compoziţia este gata când parmesanul este topit şi este gata de a fi servită!

Poftă bună!

sursa reţetei:jamieoliver.com

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*