Rețete pentru un început de săptămână: Cod la cuptor cu pancetta și mazăre

O rețetă simplă și rapidă și perfectă pentru o cină cu prietenii. E perfectă pentru un boost de energie la început de săptămână și ne oferă valori nutriționale importante.

Valori nutriționale: calorii 386/porție, grăsimi 22.0g, proteine 96.9g, carbohidrati 27.3g

Ingrediente pentru patru porții:

  • 4 bucăți de cod file aproximativ 120g per bucată
  • sare de mare și piper negru
  • 8 felii subțiri de pancetta
  • 2 lămâi
  • 500 g cartofi
  • 300 g mazăre
  • 1 cub de unt
  • puțin lapte
  • ½ chilli mărunțit
  • 1 legătură de mentă proaspătă
  • ruccola
  • ulei de dovleac presat la rece

Mod de preparare

  1. Preîncălziți cuptorul la 200ºC/400ºF/gaz treapta 6. Asezonați codul cu sare și piper, plasați-l într-o tavă pe folie de copt cu două felii de pancetta pe fiecare file de cod.
  2. Tăiați lămâile jumătate și puneți fiecare jumătate cu partea tăiată în jos lângă fiecare file. Lăsați la cuptor timp de 10-15 minute.
  3. Fierbeți cartofii în apă cu sare. Mazărea se pune în mixer la treapta înaltă și se vor adăuga și cartofii când sunt fierti.
  4. Adăugați unutul, sare și piper și puțin lapte, pe care l-ați încălzit în prealabil. adăugați și frunzele de mentă și uleiul de dovleac.
  5. Ca și sugestie de servire recomandăm servirea codului pe un pat de piure alături de o salată mică formată din frunze de ruccola.

NOTA!: Se poate face piureul și fără a se adăuga cartofi fierți, doar din mazăre.

Enjoy!

 

sursa rețetei:jamieoliver.com

 

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*