Vinul fiert – licoarea magică perfectă pentru iarnă

Revenim cu încă o reţetă pentru vin fiert, pentru că este fără doar şi poate băutura de sezon

E foarte simplu să prepari vinul fiert, trebuie să ţii însă cont şi de combinarea condimentelor care vor da o aromă deosebită. Vă propunem aşadar încă o reţetă cu care să-i răsfăţaţi şi pe cei ce vă calcă pragul în zilele de sărbătoare.

Ingrediente pentru 4 căni de vin fiert:

– 2 clementine, coaja de la o lămâie, coaja de un lime, 250 g zahăr tos, 6 cuişoare întregi, 1 baton de scorţişoară, 3 frunze de dafin, o nucşoară, 1 sfert de baton de vanilie, 2 steluţe de anason, 1 l vin.

Cum se prepară:

Cu ajutorul cuţitului de decojit tăiaţi fâşii lungi din coaja clementinelor şi de la lime. Puneţi zahărul într-un vas rezistent, sau pentru sos, la foc mediu, adăugaţi cojile şi sucul de la clementine. Adăugaţi apoi cuişoarele, batonul de scorţişoară, frunzele de dafin şi aproximativ jumătate din nucşoară. Puteţi adăuga acum şi batonul de vanilie şi amestecaţi bine după care adăugaţi din vinul pregătit, însă doar cât să acopere compoziţia pe care o pregătiţi. Lăsaţi să fierbă, dar atenţie să nu dea în clocot. Siropul preparat anterior va da o aromă deosebită vinului fiert iar consistenţa va fi una foarte fină. Când observaţi că vinul începe să fiarbă, adăugaţi şi restul de vin, lăsaţi să se încălzească bine, în jur de 5 minute şi serviţi-l în căni sau pahare termorezistente.

sursa reţetei: jamieoliver.com

Related Posts with Thumbnails
December 20th, 2012

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*