Pulberea de orz verde – un supliment natural miraculos

Orzul verde (Hordeum vulgare) este o plantă bogată în substanțe nutritive, cu numeroase beneficii asupra organismului, fiind utilizat de-a lungul timpului, în tratarea a peste 40 de tipuri de afecțiuni. Orzul verde – pulbere este un supliment 100% natural, foarte bogat în minerale, enzime, vitamine, aminoacizi și clorofilă. Acesta conține toate resursele nutritive de care are nevoie organismul nostru, din acest motiv orzul verde poate fi considerat o multivitamină naturală.

Frunzele de orz conțin vitaminele din grupul B (B1, B2, B5, B6, B12), vitamina E, vitamina C, acid nicotinic, fier, calciu, mangan, magneziu, molibden, zinc, cupru, bioflavonoide, polizaharide, polipeptide și clorofilă.

 Beneficiile orzului verde

Orzul verde s-a dovedit a fi benefic pentru toate țesuturile și organele, îndeosebi în tratarea afecțiunilor cardiovasculare, arteriale, pulmonare (tuberculoză, emfizem pulmonar, cancer pulmonar), renale și la nivelul articulațiilor și oaselor. Recomandat de către medicii din întreaga lume, orzul verde poate trata aproape orice afecțiune a organismului.

Niște studii realizate de către Universitatea din Tokyo au concluzionat că orzul verde conține compuși antiulcerosi care protejează mucoasa stomacului. S-a mai constatat și că în compoziția orzului verde, intră substanțe antioxidante și anticancerigene. Cel mai puternic antioxidant care se găsește în orzul verde este superoxid-dismutaza (SOD), care elimină radiațiile și toxinele din celulele organismului, iar enzimele din orz au un rol esențial în protejarea ficatului și stomacului.

Orzul verde se remarcă prin efectele sale antiinflamatoare, curative, tonicardiace, detoxifiante, emoliente, astringente, antioxidante și antitumorale. Acesta este eficient în:  răceli asociate cu febră, litiază renală, amigdalită, menținerea tonusului muscular, în curele de slăbire și controlul greutății, combaterea oboselii și durerilor musculare, în absorbția și reducerea inflamațiilor organelor digestive, stimularea sistemului nervos, reglarea circulației sângelui, îmbunătățirea somnului,  reglarea apetitului, intensificarea diurezei, eliminarea de cataboliți și toxine pe cale urinară, reducerea dezechilibrului acido-bazic, echilibrarea ph-ului organismului, diminuarea nivelului de colesterol, menținerea unei flore intestinale normale, remineralizarea organismului, echilibrarea balanței de vitamine din organism, reglarea activității sistemului cardio-vascular și respirator, încetinirea procesului de îmbătrânire, tonifierea aparatului digestiv, ameliorarea afecțiunilor pielii (acnee, pistrui, dermatită, eczeme) și ale oaselor (reumatism articular acut, lombo-sciatică, artrită) și cele oculare, în producerea de hormoni, creșterea fertilității și în amplificarea potenței.Orz Verde_enzimatic

De asemenea, orzul verde are abilitatea de a înfrumuseța tenul, pielea, părul și unghiile, de a îmbunătăți vederea, producția de colagen, producția de hemoglobină și de a stimula funcțiile cognitive.

S-a demonstrat științific că orzul verde tratează următoarele afecțiuni: anemie, rinită alergică,  anorexie, diabet, stomatite, afecțiuni oculare, gastrite, ulcere, cancer, colite, pancreatite, hepatite, ciroze, colecistite, insomnie, cardiopatie ischemică, stres, ateroscleroză cerebrală, infarct miocardic, hiper și hipotensiune arterială, astm bronșic, bronșite, gripe, viroze pulmonare, TBC pulmonar, dereglări hormonale, sterilitate, obezitate, leucemie, retard psiho-motor, neuro-astenie, schizofrenie, epilepsie, nevralgie de trigemen, nevralgie facială, reumatism articular acut, artrite, acnee, afelide (pistrui), dermatite, eczeme, ulcere varicoase, tromboflebite, hemoroizi, fistule perianale, hemoragii, impotență sexuală, osteoporoză.

Ce nu știați despre orzul verde:

  •  peste 250 de ori mai multă vitamina A decât lăptuca (salata verde)
  •  conține de peste 25 de ori mai mult potasiu decât bananele
  •  conține de peste 23 de ori mai multă biotină decât laptele
  •  conține de peste 11 ori mai mult calciu decât laptele
  •  conține de peste 10 ori mai multă vitamina B1 decât spanacul
  •  conține de peste 22 ori mai mult fier decât spanacul
  • conține de peste 7 ori mai multă vitamina C decât portocalele
  •  2000 micrograme SOD (Superoxid distmutaza) activ, la o proporție de două grame de orz verde sub formă de pudră.

orz verde cu samburi pulbereCum administrăm orzul verde 

Doctorii recomandă să folosim pulberea de orz verde, în detrimentul tabletelor, deoarece orzul sub formă de pulbere se asimilează mai ușor de către organism. Orzul verde nu conține gluten, din acest motiv, poate fi consumat și de persoanele care suferă de intoleranță la gluten.

Pentru  administrare internă, se prepară o doză  care se obține amestecând 1 linguriță (2 grame) de pulbere de orz cu 60-75ml apă (preferabil apă plată sau apă de izvor, dar nu apă minerală carbogazoasă sau ceai) sau suc de fructe. Este indicat ca această suspensie să se consume aproximativ de 2-3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de a mânca, pe stomacul gol.

De asemenea, suspensia cu orz poate fi utilizată și extern, pentru afecțiuni ale pielii precum acnee, pistrui, dermatită, eczeme. Se aplică sucul proaspăt pe un ten curat, prin tamponarea zonelor afectate, după care se îndepărtează cu apă caldă, ceai de musețel sau gălbenele.

Ceea ce nu este recomandat să facem este să nu punem orzul verde în contact cu băuturi fierbinți, pentru a păstra integral proprietățile terapeutice. Orzul verde este contraindicat persoanelor care suferă de hipertensiune arterială.

Pe lângă o alimentație sănătoasă și echilibrată, o dietă cu pulbere de orz verde poate avea beneficii extraordinare asupra sănătății organismului nostru. Problemele precum migrenele, durerile musculare, surmenajul, constipația, lipsa de concentrare, durerile de stomac, stresul, răceala, amigdalita dispar când începem să includem suspensia cu orz verde în alimentația noastră zilnică.

Produsele Doctor Bio precum și produsul Pulbere de Orz Verde pot fi achiziționate cu încredere de pe site-ul PERFECTION.ro distribuitor autorizat al produselor în România.

Related Posts with Thumbnails

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*